od značaja za razvoj sporta i kulture

Vlada KS sufinansira radove utopljavanja Kulturno-sportskog i rekreacionog centra Hadžići​

08.07.2023. 08:23 / Izvor: Akta.ba
utopljavanje

Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići je od strateškog značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo je na zadnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta, dala saglasnost o sufinansiranju projekta "Utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići" u iznosu od 415.000 KM.

Objekat JU Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići se nalazi u centru Hadžića, a za zagrijavanje koristi čvrsto gorivo (ugalj) i jedan je od najvećih zagađivača zraka u Kantonu Sarajevo. Utopljavanjem objekta i prelaskom na plin značajno će se utjecati na kvalitet zraka na ovom području, a stvorit će se i bolji uslovi za sve korisnike.

Objekat u Hadžićima je sjedište dva kantonalna saveza (Rukometnog i Taekwondo), a igraju se i reprezentativne utakmice u ženskom rukometu i košarci.

U dvorani se, također održavaju treninzi i igraju zvanične utakmice Rukometnog kluba Hadžići u Premijer ligi BiH u ženskom rukometu.

Ipak, u kategoriju najvažnijih korisnika spadaju učenici Srednjoškolskog centra Hadžići, koji usluge Centra koriste za održavanje nastave sporta.

Realizacija projekta utopljavanja podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila.

Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići je od strateškog značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije