Projekat vrijedan osam miliona KM

Osiguran novac za izgradnju objekta Hitne pomoći u Zenici i ambulante u Željeznom Polju

10.07.2023. 07:40 / Izvor: Akta.ba
hita zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost ministrici zdravstva Tanji Radoš Kosić da s Gradom Zenica potpiše Sporazum o zajedničkom finansiranju Projekta izgradnje objekta Službe hitne medicinske pomoći.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost ministrici zdravstva Tanji Radoš Kosić da s Gradom Zenica potpiše Sporazum o zajedničkom finansiranju Projekta izgradnje objekta Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima u Zenici.  

Također, ministrici je data saglasnost da sa Općinom Žepče i JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče potpiše Sporazum o zajedničkom finansiranju Projekta izgradnje objekta ambulante porodične medicine u Željeznom Polju.

Projekat izgradnje objekta Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima u Zenici vrijedan je osam miliona KM, a Vlada ZDK će se sporazumom obavezati da će u ovoj godini izdvojiti sredstva u iznosu od 1,5 miliona KM, te još dva miliona KM u 2024. godini. Grad Zenica će osigurati preostalih 4,5 miliona KM.

Osim Službe hitne medicinske pomoći, u novom objektu će biti smještene Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Služba za specifična plućna oboljenja.

"Meni je iznimno drago da će građani Zenice dobiti ovakav objekat u kojem će im se pružati zdravstvena skrb kakvu oni uistinu i zaslužuju, a drago mi je i radi samih uposlenika Doma zdravlja Zenica koji će imati prave uvjete za rad, kakvi dosad nisu bili", rekla je ministrica Radoš Kosić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije