Vrijednost nabavke 2,4 miliona KM

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju saobraćajnice kod trolejbuskog depoa

21.07.2023. 16:03 / Izvor: Akta.ba
majdanska

Od danas je otvoren postupak javne nabavke za projekt rekonstrukcije VIII transverzale, odnosno saobraćajnice u ulici Majdanska.

Od danas je otvoren postupak javne nabavke za projekt rekonstrukcije VIII transverzale, odnosno saobraćajnice u ulici Majdanska. Pored nje, istom javnom nabavkom, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Sulejmana Efendije Musića, desnog kraka koji se spaja na Majdansku.

Majdanskom svakodnevno, pored automobila, saobraćaju i trolejbusi pri ulasku i izlasku iz trolejbuskog depoa, a trenutno se nalazi u lošem stanju. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija obje saobraćajnice i to 650 metara u Majdanskoj, a 435 metara u ulici Sulejmana Efendije Musića.

Na ovim saobraćajnicima bit će postavljena tri sloja asfalta i time će se dodatno obezbijediti sigurnost i unaprijediti kvalitet za dugoročno trajanje saobraćajnice, posebno kada je riječ o Majdanskoj, kako više ne bi bila izložena povremenim obnavljanjem određenih dijelova kao što je to bio slučaj u nekim ranijim godinama. 

Vrijednost javne nabavke je 2.457.000 KM sa PDV-om od čega Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvaja 1,9 miliona KM, a Općina Novi Grad 557.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije