Potpisan ugovor

PMP Jelšingrad ulaže 40 miliona eura u Laktaše

25.07.2023. 08:13 / Izvor: Akta.ba
laktaši

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Кozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD-u smješteni njihovi centri za podršku.

Gradonačelnik, Laktaša Miroslav Bojić, jučer je u Laktašima, potpisao ugovor o prenosu prava svojine bez naknade sa kompanijom “PMP Industries”, koja se bavi proizvodnjom komponenti za drobilice.

Vrijednost investicije u Laktašima je 40 miliona eura, dok će 30 miliona eura biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona eura u njihov pogon u Kini, rekao je Bojijć.

"U završnoj fazi je i procedura dobijanja građevinske dozvole čime postajemo Grad sa najviše privrednih investicija u Republici Srpskoj i BiH uzimajući u obzir domaće i inostrane privrednike", kaže gradonačelnik Laktaša.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija "PMP Industries“ kao društveno odgovorna razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a pomaže i mnoge projekte za djecu i mlade gdje god posluje.

"Ambijent koji smo stvorili sa nekoliko Skupštinskih odluka i sa mjerama koje kreira Vlada Republike Srpske privukli smo investitore i utičemo značajno na povećanje prihoda od indirektnih poreza u Republički budžet čime se realizuju mnogi kapitalni projekti u Republici Srpskoj", zaključio je Bojić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije