U toku zemljani radovi

Kraljević: Niko ne može zaustaviti izgradnju, otvaranje ski-centra Igrišta u novembru

28.07.2023. 11:20 / Izvor: SRNA
igrišta

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević poručio je da niko ne može zaustaviti izgradnju ski-centra.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević poručio je da niko ne može zaustaviti izgradnju ski-centra “Igrišta” koji će, kako je istakao, biti otvoren u novembru ove godine.

Kraljević je posjetio ovaj ski-centar gdje su u toku zemljani radovi, nakon čega će biti postavljena instalacija za vodu i struju, te početi uređenje ski-staza.

"Nabavljena je kompletna oprema za potrebe ski-centra, u okviru kojeg će biti četiri ski-staze. Duž staza trenutno se obavljaju aktivnosti, postavljeni su topovi za snijeg, za osnježavanje, rade se stope za postavljanje ski-lifta šestosjeda", rekao je Kraljević novinarima.

On je istakao da je u ovaj projekat uloženo mnogo truda i energije, da se gradi na dobrobit svih ljudi, bez obzira na pritiske onih koji ne žele da ova lokalna zajednica ide naprijed.

Kraljević je podsjetio da je Olimpijski centar “Jahorina” dobio koncesiju na 30 godina, da kompleks ski-centra, ukupne površine 546 hektara, pripada opštini Vlasenica koja je dobila zadatke u dogovoru sa Olimpijskim centrom i Vladom Republike Srpske za realizaciju projekta.

Napomenuo je da je Regulacioni plan završen prošle godine, a ove je verifikovan na osnovu planskih dokumenata.

Istakao da je opština Vlasenica u dogovru sa Olimpijskim centrom obavila razgovore sa svim licima kroz čije parcele prolazi vodovod, te da su potpisali ugovore kod notara i dogovorili da će sve ono što u putnom pojasu bude urađeno biti nadoknađeno, a kompletan put biti asfaltiran.

On je napomenuo da ima podršku 99 odsto stanovnika Vlasenice, čija je želja da se završi projekat koji podrazumijeva da se u novembru ove godine otvori ski-centar.

Cilj mu je, kaže, razvoj čitave regije, da Vlasenica ide naprijed, a uvjeren je i da će postati jedna od najrazvijenijih opština na istoku Republike Srpske.

Mještanin sela Gornji Zalukovik Milorad Prhić rekao je novinarima da je saglasan da se izgradi ski-centar “Igrišta”.

"Sve što je bilo u mom vlasništvu od zemljišta dao sam radi realizacije projekta, bez ikakve nadoknade. Svjestan sam da će projekat biti za dobrobit i mojih potomaka. Komšije traže da se put u selu asfaltira kada se završe radovi na ski-centru", naveo je Prhić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije