U TOKU RADOVI

Sanacija klizišta na Humu, pripreme za gradnju Centra za sport i rekreaciju Park šume

31.07.2023. 15:00 / Izvor: Akta.ba
klizište hum

a lokalitetu Hum u toku su radovi na sanaciji klizišta "K4". Klizište se nalazi na lokalnom putu Bušća - Pofalići na području općine Novo Sarajevo.

Na lokalitetu Hum u toku su radovi na sanaciji klizišta "K4". Klizište se nalazi na lokalnom putu Bušća - Pofalići na području općine Novo Sarajevo i jednim manjim dijelom na teritoriji općine Vogošća.

Radovi podrazumijevaju ugradnju drenažnog sistema koji će stabilizirati postojeći teren i osigurati objekti infrastrukture. Stvorit će se i preduslovi za dalju realizaciju najvećeg kapitalnog projekta na ovom području, prostora za sport i rekreaciju Park šume Hum.

klizište hum

Sanacijom klizišta radit će se na spajanju dvije susjedne lokalne zajednice, općine Novo Sarajevo i Vogošća i to izgradnjom nove saobraćajnice koja će spojiti naselja Bušće i Pofalići, te time rasteretiti postojeći gradski saobraćaj.

Vrijednost projekta je oko 885.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila sredstva u iznosu od 350.000 KM, Federalno ministarstvo prostornog uređenja 200.000 KM, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo 102.000 KM i Kantonalna uprava civilne zaštite 98.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije