Do kraja avgusta detalji

Kompanija iz Beča uložit će sredstva u RS, specijalizovani i za oblast zdravstvene zaštite

04.08.2023. 10:40 / Izvor: Akta.ba
investicije

Sastanku prisustvovao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović.

Generalni direktor austrijske kompanije Moser architects Marijus Mozer informisao je jučer u Banjaluci vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražena Vrhovca da će ova kompanija uložiti značajna sredstva u Republiku Srpsku, te da će do kraja avgusta biti poznati detalji prve faze ulaganja.

Posjeta Republici Srpskoj ove internacionalne kompanije iz Beča koja se bavi arhitekturom i planiranjem rezultat je intenzivne promocije potencijala za ulaganje u Republiku Srpsku, u okviru koje je delegacija IRB-a Srpske razgovarala sa privrednicima više zemalja, saopšteno je iz ove banke.

"Razgovori predstavnika IRB-a i ove bečke kompanije traju već nekoliko mjeseci, a kompanija Moser architects, koja ima oko 100 zaposlenih, specijalizovana je za oblast zdravstvene zaštite/bolnice, izgradnju hotela i visokokvalitetnih stambenih zgrada", navodi se u saopštenju IRB-a.

Sastanku prisustvovao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović.

Predstavnici ove kompanije razgovarali su juče i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao i sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem.

Ova kompanija potvrdila je učešće i na prvom Invest forumu, koji Investiciono-razvojna banka Republike Srpske organizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske 19. septembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Privrednici će se na Forumu upoznati sa mogućnostima investiranja u konkretne projekte u raznim sektorima privrede (energetika, poljoprivreda, industrija, turizam, infrastruktura) i dobiti najtačnije informacije o ljudskim resursima i prirodnim potencijalima, kao i o subvencijama i podsticajima za ulaganje u Republiku Srpsku.

"Forum je šansa za poslovno povezivanje privrednika iz Srpske i stranih privrednika, te njihovog dogovora o zajedničkom nastupu i učešću na tržištu Republike Srpske i međunarodnim tržištima", navodi se u saopštenju.

U planu je da na Forumu privrednicima bude predstavljen stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, te da se predstave kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači.

Očekuje se učešće privrednika iz Srbije, Austrije, Italije, Ruske Federacije, Kine, Norveške, Grčke, Njemačke, Belgije i drugih zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije