Sanacija puta Vitinica - Krstac

Hurtić u Sapni s predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti o infrastrukturnim projektima

08.08.2023. 10:29 / Izvor: Fena
Sapna

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u prošloj godini je izdvojilo 100 hiljada konvertibilnih maraka za sanaciju puta Vitinica - Krstac, na području općine Sapna.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u prošloj godini je izdvojilo 100 hiljada konvertibilnih maraka za sanaciju puta Vitinica - Krstac, na području općine Sapna.

Tim povodom, ministar Sevlid Hurtić boravio je danas u ovoj općini i s predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti razgovarao o početku radova.

O ovome, ali i drugim projektima, razmijenio je mišljenja s općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem i ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK Fadilom Alićem.

"Danas smo ovdje kako bismo pokazali da se sva sredstva koja idu općinama i gradovima moraju transparentno trošiti, te da se na nove javne pozive niko neće moći prijaviti ukoliko ne prikaže opravdanost utroška sredstava. Za naredni period najavljujem nekoliko važnih javnih poziva, stoga pozivam općine i gradove da se udruže s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, kako bi lakše dobili sredstva", pojasnio je ministar Hurtić.

Govoreći o poplavama koje su nedavno zadesile našu zemlju, ministar Hurtić je podsjetio da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izdvojilo po pola miliona KM za najugroženije općine i gradove u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

"Nisu bile planirane općine Teočak, Sapna i Čelić. Na moje insistiranje na sjednici Vijeća ministara BiH, tražio sam da se svakako uvrste, te da se 50.000 KM dodijeli Čeliću, a po 25.000 KM za Sapnu i Teočak. To nisu veliki iznosi, ali svakako će dobro doći. Tuzlanski kanton će uvijek biti zastupljen u Vijeću ministara BiH i pomagat ćemo koliko god bude trebalo", naglasio je Hurtić.

Načelnik općine Sapna je zahvalio ministru Hurtiću na posjeti i obećao da će pratiti transparentnu provodivost svih projekata na ovom području - saopćeno je Kabineta ministra Hurtića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije