NAJAVLJENO

Markotić: Zapušteni prostor Duhanske stanice pretvorit ćemo u najljepši dio Ljubuškog

16.08.2023. 07:33 / Izvor: Akta.ba
duhanska stanica

Vijećnici Gradskog vijeća Ljubuški u ponedjeljak su jednoglasno usvojili Zaključak o davanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o prijenosu stečenih prava na nekretninama čime je učinjen još jedan korak ka povratu nekretnina u gradskom središtu Gradu Ljubuškom.

Vijećnici Gradskog vijeća Ljubuški u ponedjeljak su jednoglasno usvojili Zaključak o davanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o prijenosu stečenih prava na nekretninama čime je učinjen još jedan korak ka povratu nekretnina u gradskom središtu Gradu Ljubuškom.

Radi se o nekretninama na 16 katastarskih parcela na prostoru nekadašnje Duhanske stanice koje su izuzete iz procesa privatizacije poduzeća Agroprom d.d. Ljubuški.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić u obraćanju vijećnicima kazao je kako je vraćanje prostora Duhanske stanice Gradu Ljubuškom jedna od najbitnijih odluka u posljednje vrijeme te da se na samom procesu dosta dugo radilo.

"Konačno se, nakon 30 godina, nepravatizirani prostor Duhanske stanice vraća u vlasništvo Grada Ljubuškog. Potpisom ugovora Grad Ljubuški dolazi u posjed gotovo 20.000 m2 prostora i negdje oko 7.000 m2 magazina 7, stambenog prostora, podruma i pet etaža. Jedna od njih ostaje u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke za smještaj njezinih institucija, dok će ostale biti korištene sukladno potrebama, Prostornom planu i odlukama koje donese Grad Ljubuški", rekao je gradonačelnik Markotić.

Zapuštene zgrade Duhanske stanice u središtu grada odavno su zarasle u šiblje, urušene su i predstavljaju opasnost za prolaznike. U idućim godinama planirano je taj prostor urediti i prenamijeniti.

"Otvara nam se mogućnost da uredimo prostor koji je u samom srcu grada, koji predugo stoji zapušten u vrlo lošem stanju. Mi, kao Grad, nismo bili vlasnici toga prostora, međutim, danas se, usvajanjem Zaključka i u konačnici skorašnjim potpisivanjem ugovora taj prostor vraća nama", istaknuo je.

Podsjetimo, prošlog tjedna Skupština Županije Zapadnohercegovačke usvojila je odluku o davanju suglasnosti o prijenosu stečenih prava na nekretninama sa Županije Zapadnohercegovačke na Grad Ljubuški, čemu su prethodile inicijative Grada Ljubuškog na povratu imovine. Prve takve inicijative pokrenute su još prije gotovo dva desetljeća, a u posljednje vrijeme su dodatne intezivirane te su izvršene potrebne radnje koje su omogućile povrat nekretnina, a 2021. pokrenuta je procedura izrade regulacijskog plana toga prostora.

"Taj prostor bi trebao postati srce Ljubuškog sa velikim trgom, sa zelenim površinama, sa magazinom 7 u kojem može biti smješten značajan broj institucija, a koji se može otvoriti i za ostale potrebe. Ne sumnjam kako ćemo kroz nekoliko godina taj zapušteni prostor pretvoriti u najljepši dio Ljubuškog", naglasio je gradonačelnik Markotić, objavljeno je iz Grada

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije