UTOPLJAVANJE OBJEKTA

Ministarstvo kulture i sporta KS kreće u rekonstrukciju dvorane u Hadžićima

21.08.2023. 15:11 / Izvor: Akta.ba
dvorana

Ministarstvo kulture i sporta KS će za ovu namjenu izdvojiti 415.000 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 200.000 KM će obezbijediti Općina Hadžići.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović su protekle sedmice u Hadžićima potpisali Sporazum o sufinansiranju projekta "Utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići".

Ministarstvo kulture i sporta KS će za ovu namjenu izdvojiti 415.000 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 200.000 KM će obezbijediti Općina Hadžići.

Redovne aktivnosti koje se održavaju u dvorani Hadžići su nastava sporta, utakmice, treninzi i rekreacija, te razni kulturno-zabavni događaji.

Realizacija projekta utopljavanja dvorane podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila.

"Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići je od strateškog značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo. Stvaranjem boljih uslova u objektu, siguran sam da će naši sportski klubovi i mladi ljudi postizati vrhunske rezultate", naglasio je ministar Magoda, te je nakon svečanog potpisivanja Sporazuma, zajedno sa načelnikom obišao dvoranu.

Objekt se nalazi u centru Hadžića, a za zagrijavanje koristi čvrsto gorivo, odnosno ugalj i jedan je od velikih zagađivača zraka u Kantonu Sarajevo.

Ministar Magoda i načelnik Ejubović su zaključili kako će se utopljavanjem dvorane i prelaskom na plin, značajno utjecati na kvalitet zraka na ovom području, a time će se stvoriti i bolji uslovi za sve korisnike.

Osim modernog terena za rukomet i košarku, objekt posjeduje i salu za borilačke sportove, fitness centar, te prostor za učenje, rad i druženje između mladih ljudi. 

U dvorani u Hadžićima se igraju i reprezentativne utakmice u ženskom rukometu i košarci, a centar je sjedište Rukometnog i Taekwondo saveza KS.

Načelnik Ejubović je naglasio da u kategoriju najvažnijih korisnika, ipak spadaju učenici Srednjoškolskog centra Hadžići, koji usluge centra koriste za održavanje nastave sporta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije