Banjaluka

Gradnja mosta u Česmi teče po planu, ali imovinsko-pravni odnosi još nisu riješeni

31.08.2023. 10:57 / Izvor: Nezavisne novine
most

Izgradnja mosta preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Česma teku planiranom dinamikom, uvjeravaju izvođači i investitori, ali upozoravaju da imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni.

Izgradnja mosta preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Česma teku planiranom dinamikom, uvjeravaju izvođači i investitori, ali upozoravaju da imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni.

Kako je rekao Milan Dakić, v.d. direktor "Puteva RS", izgradnja mosta je krenula sredinom ove godine, jer je prvi dio godine bio kišovit, te radovi nisu mogli da napredaju.

"Danas možete da vidite da radovi idu dobrom dinamikom, odlučili smo se da prvo radimo desnu stranu korita rijeke Vrbas. Ova investicija se finansira iz sredstva Vlade RS, kao i od strane 'Puteva', a grad je taj koji treba da riješi imovinsko-pravne odnose", kazao je Dakić i dodaje da završetkom radova na desnoj strani planirano da se počne gradnja na drugoj strani.

"Na toj strani imamo jedan dio imovinsko-pravnih odnosa da riješimo, ali nadam se da ćemo to zajedno sa gradom što prije završiti", kazao je Dakić.

Miroslav Janković, izvršni direktor za tehničke poslove "Puteva RS", kaže da izvođač ima rok od 36 mjeseci da završi radove, te očekuje da ovom dinamikom tako i bude.

"Imamo samo građevinsku dozvolu za gradnju mosta, ali imovinski-odnosi nisu riješeni ni na desnoj ni na lijevoj strani mosta. Očekujemo da Gradska uprava to riješi kako bi se nakon završetak radova moglo prići mostu", kazao je Janković.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Ljubo Ninković poručio je da dinamika radova ide predviđenim tokom, ali je jasno da su problem pristupni putevi.

"Danas vidimo da imamo ozbiljnijih problema, te ćemo se u narednom periodu potruditi da to riješimo", kazao je Ninković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije