Efendić obišao radove

U toku izgradnja pristupne ceste sportskom centru "Zlatno polje"

11.09.2023. 17:16 / Izvor: Akta.ba
zlatno polje

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima je obišao radove na izgradnji pristupne saobraćajnice i parking prostora.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima je obišao radove na izgradnji pristupne saobraćajnice i parking prostora kod sportsko-rekreacinog centra "Zlatno polje" u naselju heroja Sokolje.

SRC "Zlatno polje", veliki centar koji se prostire na deset duluma zemljišta, otvoren je prošle godine, a u njegovoj blizini izgrađeno je i dječije igralište. Izgradnjom ovog kompleksa promijenjeni su uslovi života stanovnicima ovog naselja, koje ranije nije imalo ni jedno sportsko ni dječije igralište.

Sada se radi pristup sportskom centru i ulici Senada Čolića, koja će se spojiti sa ulicom Safeta Zajke, ali i cijelim jednim dijelom Naselja heroja Sokolje, koje će sada imati saobraćajnu komunikaciju ulica Senada Čolića i Numan paše Ćuprilića.

Prvi ugovor je u vrijednosti 300.000 KM, i on bi trebao biti završen u ovoj godini i podrazumijeva prilaz sportskom centru „Zlatno polje“ sa 26 parking mjesta, za sve one koji dolaze automobilom da mogu komotno ostaviti svoje vozilo i na bezbjedan način prilaziti samom sportskom centru. U isto vrijeme radi se i oborinska odvodnja, ona ide trasom ulice Senada Čolića, ali je plan da se od proljeća u narednoj građevinskoj sezoni izvrši taj spoj ulice, a vrijednost tog ugovora je oko 200.000 KM.

zlatno polje

 

"Dešavalo se više puta da je sportski centar pun djece i mladih, ali da je na samom prilazu bilo blato. Ovim projektom će taj problem biti riješen, dionica saobraćajnice koja ranije nije bila asfaltirana, sada dobija asfalt i pješačke staze, odvodnju i asfaltirane parkinge. Pored toga ovdje je izgrađeno i dječije igralište, tako da možemo reći da su se nakon izgradnje sportskog centra uslovi za boravak ili život najmlađih na Sokolju u velikoj mjeri promijenili. U neposrednoj blizini dječijeg igrališta u narednom periodu na dijelu zemljišta koje je u vlasništvu Općine, planiramo krenuti sa izgradnjom obdaništa, pokrenuli smo proceduru oko izmjene Regulacionog plana prema Zavodu za planiranja KS, kako bi se planirao i taj objekat u istom kompleksu u blizini škole, mjesne zajednice, ambulante i sportsko-rekreacionog centra, dakle centar naselja se formira upravo ovdje", rekao je načelnik Efendić.

Imamović Nihad, radnik firme "Grakop" koja izvodi radove ističe da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, izvršen je jedan dio iskopa, položeni su kolektori, drenaže urađene, te trenutno rade odvodnju kolektora, nakon čega slijedi nasip, a potom postavljanje ivičnjaka za pješačke staze s obje strane saobraćajnice. "Nakon toga radit će se parking prostor i spajanje sa ulicom Senada Čolića. Prije zime sve bi trebalo biti završeno i asfaltirano, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući", naglašava Imamović.

Mještanin ovog herojskog naselja Nermin Hodžić živi na Sokolju od 1987. godine, od tada do prošle godine nije bilo mjesta za djecu i omladinu.

"Izgradnja SRC „Zlatno polje“ od izuzetne je važnosti za naselje Sokolje, kompleks je izuzetno posjećen, pa čak tu dolaze djeca i omladina iz susjednog naselja Zabrđe, sadržaji su raznoliki, prilagođeni najmlađim do omladine, ali ima mjesta i za starije. Sada će ovaj prostor biti još ljepši i pristupačniji za posjetioce, korisnike sportskih sadržaja", rekao je Hodžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije