Investitor dostavio Idejni projekat

Izmjena regulacionog plana Stupine: U planu izgradnja garaže i stambeno-poslovnog objekta

13.09.2023. 10:35 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Izmjena Regulacionog plana se radi na inicijativu vlasnika kompleksa Grand Hotela Tuzla.

U Tuzli je u utorak održana 11. sjednica Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrani materijali koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici.

Između ostaloga utvrđena je izmjena dijela obuhvata Regulacionog plana u cilju prostornog uređenja i definiranja detaljnih uvjeta izgradnje prostora u obuhvatu prostorne cjeline ”Stupine”.

Riječ je izgradnji etažnih garaža kod hotela Tuzla i izgradnji još jednog stambeno poslovnog objekta.

Kazali su da ukoliko se nacrt odluke usvoji na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, isti će biti upućen una javnu raspravu, u skladu sa predloženim programom javne rasprave.

Izmjena Regulacionog plana se radi na inicijativu vlasnika kompleksa Grand Hotela Tuzla, na prostoru od 2 hektara, koji na ovaj način želi da pristupi izradi projektne dokumentacije za realizaciju nedostajućih parking prostora za potrebe Hotela Tuzla („Garden“), te izgradnju stambeno-poslovnog objekta, kao amortizaciju za taj investicijski zahvat.

Uz inicijativu, Investitor je dostavio Idejni projekat urađen od strane „Studio Kreitmayer“ d.o.o. Ljubljana.

Predložena Druga izmjena dijela obuhvata Regulacionog plana prostorne cjeline „Stupine“, urađena je u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i građenju TK i Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja i prezentiran, tekstualno i grafički, na odgovarajućem broju propisanih priloga.

Druga izmjena dijela Regulacionog plana donosi se na vremenski period važenja ”Izmjene Regulacionog plana prostorne cjeline Stupine u Tuzli (”Služneni glasnik Grada Tuzla”.broj:9/17,12/19,6/20 i 7/21), a koji je donesen na period od 10 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije