PREMIJER UK OBIŠAO RADOVE

Područna škola u Potočarima konačno će dobiti fiskulturnu salu, izgradnju finansira KS

22.09.2023. 14:44 / Izvor: Akta.ba
sala

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk u Potočarima je obišao područno odjeljenje Prve osnovne škole Srebrenica.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk u Potočarima je obišao područno odjeljenje Prve osnovne škole Srebrenica, gdje se uvjerio kako napreduje izgradnja fiskulturne sale koju sa 415.000 KM finansira Kanton Sarajevo.   

Izgradnjom sale bit će riješen jedan od problema s kojima su se đaci i nastavno osoblje godinama suočavali, s obzirom na to da škola nikada nije imala sportsku dvoranu, odnosno adekvatno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja.  

Premijer Uk, koji je radove obišao u društvu zamjenika načelnika općine Srebrenica Hamdije Fejzića i predstavnika škole, izrazio je zadovoljstvo dosad urađenim i poručio da jedva čeka završetak radova, kako bi mališani imali što bolje uslove za odvijanje obrazovnog procesa.

skola

 

Podsjetio je da Kanton Sarajevo kroz više projekata i javnih poziva pomaže održivi povratak u Srebrenicu te naveo da će to biti intenzivirano skorom uspostavom Ureda za Srebrenicu.

"U ovome konkretnom slučaju, posebno sam sretan jer se radi o projektu od kojeg će veliku korist svakodnevno imati najmlađi, imajući na umu šta tjelesna aktivnost znači za njihov rast i razvoj. S nestrpljenjem očekujem dan kada ćemo otvoriti salu", naveo je premijer Uk.  

Predstavnici lokalne vlasti i škole su naglasili da su upravo djeca koja pohađaju nastavu u Srebrenici dokaz života u ovome gradu te je zbog toga ovakva vrsta podrške iz Vlade Kantona Sarajevo od izuzetnog značaja za održivi povratak.  

Temeljem Protokola o saradnji između Vlade KS i Opštine Srebrenica te zaključaka Vlade, osim fiskulturne sale u Potočarima, Kanton Sarajevo sufinansira infrastrukturne i brojne druge projekte u Srebrenici, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

skola

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije