Green power

Sarajevska kompanija izradila motor namijenjen za rad i proizvodnju električne energije

29.09.2023. 08:17 / Izvor: Akta.ba
motori

Opredjeljenje ove kompanije bilo je prvenstveno ovaj patent ponuditi BPK Goražde.

Na inicijativu premijera BPK Goražde Edina Ćulova, jučer je u Goraždu u organizaciji kompanije Lift Consulting d.o.o. iz Sarajeva, upriličena prezentacija inovativnog Green power motora namjenjenog za rad i proizvodnju viška električne energije, a koji bi eventualno mogli proizvoditi zainteresovani goraždanski privrednici.

Cilj prezentacije je dati više informacija o ovom patentu, a njegovim karakteristikama na današnjoj prezentaciji ispred kompanije govorio je Selim Kovačević, a prezentaciji je prisustvovao i predsjednik Privredne komore BPK Goražde Dževad Terović.

"Radi se o inovativnom uređaju, posebnog dizajna koji je zaštićen, patentiran i spreman za proizvodnju. Prvo smo krenuli u proizvodnju prototipa, koji je testiran u Sloveniji i u BiH tako da je već spreman za proizvodnju. Prednost ovog proizvoda ogleda se u činjenici da u budućnosti sve više težimo ka zelenoj energiji, a ovakav motor ne postoji nigdje u svijetu, koji u isto vrijeme vrši rad i proizvodi električnu energiju, koju možemo distribuirati u bilo koje uređaje i bilo koje potrošače“, kazao je Kovačević.

Kako je naglasio, opredjeljenje ove kompanije bilo je prvenstveno ovaj patent ponuditi BPK Goražde, zahvaljujući dobroj saradnji sa premijerom, a kako je poznato opredjeljenje Vlade BPK Goražde je da kroz investicijsko ulaganje u razvoj proizvodnje nastavi stvarati bolje uvjete za život svih građana na cijelom području BPK Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije