iznad Zenice

Kuvajtski investitor posjetio planinu Lisac: Gradi se turistički kompleks

02.10.2023. 07:55 / Izvor: Akta.ba
zenica

Kuvajćanin Hamad Alajmi koji već ima milionska ulaganja u Bosni i Hercegovini, bio je oduševljen kada je vidio da na Liscu ima 15 izvora pitke vode.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vinko Marić sa kuvajtskim investitorom Hamadom Alajmijem posjetio je Saliha Dilavera koji na planini Lisac, iznad Zenice gradi neobičan turistički kompleks.

"U planinskom okruženju, Salih Dilaver je zasadio četiri hiljade stabala voća, postavio osam kilometara potpornog zida iznad pristupnog puta i gradi vikendice iznad vode. Zadovoljstvo mi je što sam uspio da povežem bosanskog i kuvajtskog investitora koji će početi pregovore o zajedničkim ulaganjima", kaže ministar Marić.

Kuvajćanin Hamad Alajmi koji već ima milionska ulaganja u Bosni i Hercegovini, bio je oduševljen kada je vidio da na Liscu ima 15 izvora pitke vode i oduševljeno razgledao stoljetna stabla bukve, javora i hrasta.

"Ovo me podsjeća na Prokoško jezero i Vlašić. Vlasniku sam predložio da izgradi vikendice, doda neke zanimljive sadržaje i organizuje prevoz kvadovima, sve do samog vrha. Ovo bi mogla biti zanimljiva investicija. Bio sam u Zenici ali nisam znao da u njenoj blizini ima ovako lijepo mjesto", rekao je Hamad Alajmi.

Na površini od 1700 dunuma, Salih Dilaver, bivši trgovac metalom, već godinama gradi objekte, pristupne staze i turističke bungalove. Do sada nije imao podršku državnih institucija a zemljište je kupio u ranijem periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije