Gradnja dvije sportske plohe u Ilijašu

Kanton Sarajevo nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu

11.10.2023. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Ilijaš

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda posjetili su jučer općinu Ilijaš.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda posjetili su jučer općinu Ilijaš i tom prilikom najavili da će Kanton Sarajevo nastaviti ulagati u izgradnju sportske infrastrukture, ali i druge projekte na području ove lokalne zajednice.

U toku su radovi na gradnji sportske plohe kod Osnovne škole "Hašim Spahić", kao i sportske plohe u Mjesnoj  zajednici Mrakovo, koji će biti sufinansirani iz Budžeta Kantona.

Današnjem sastanku s općinskim načlenikom Akifom Fazlićem prisustvovao je i zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević.

"Projekti gradnje sportskih igrališta su u završnoj fazi i iskreno se nadam da će ih naši sugrađani, naša djeca, koristiti već početkom naredne godine. Radujem se saradnji i kroz druge resore, jer nam je u interesu da građani imaju kvalitetniji život, kakav i zaslužuju. Otvorili smo brojne projekte, a jedna od tema koju sam delegirao je i željeznički saobraćaj koji povezuje Ilijaš i Sarajevo", izjavio je premijer Uk, ovom prilikom.

ilijas

Ministar Magoda kazao je da ovo jedna u nizu posjeta općinama u kantonu, te da je ulaganje u svaku od njih podjednako važno.

"Kontinuirano pružamo podršku svakoj lokalnoj zajednici. S načelnikom Fazlićem imamo izuzetno dobru saradnju, a dokaz tome je novoizgrađeni stadion u Ilijašu, čiju je gradnju sufinansirao Kanton, putem Ministarstva kulture i sporta. U narednih mjesec dana potpisat ćemo i sporazume za gradnju pomenutih sportskih ploha na području ove općine. Cilj nam je podržati sve dobre projekte, da svaka općina bude podjedanako razvijena i da novac podjednako ide u svaku od njih", naglasio je ministar Magoda.

Za gradnju sporstih ploha bit će izdvojeno oko pola miliona KM.

Načelnik Fazlić zahvalio je članovima Vlade na najavljenoj podršci, te izrazio nadu da će uskoro biti potpisani sporazumi o sufinansiraju pomenutih projekata. Govorio je o dobroj saradanji Općine i Kantona u drugim oblastima.

"S Ministarstvom privrede smo potpisali sporazum vrijedan oko 750.000 KM, radi izgradnje saobraćajne infrastrukture i dovođenja plina u industrijsku zonu Luka. Također, potpisan je Sporazum o projektu ucjevljenja, odnosno  regulisanja potoka Gnionica koji je preduvjet za širenje sporskog kompleksa na Banovcu, u vrijednosti 500.000 KM. S Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša definisali smo tri projekta u domenu vodnih naknada, ukupne vrijednosti oko 775.000 KM i svi su završnoj fazi", naveo je, između ostalog, načelnik Fazlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije