NOVA INVESTICIJA

Bingo gradi novi logističko-distributivni centar veličine četiri fudbalska stadiona

26.10.2023. 09:07 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Grupacija Bingo započela je izgradnju novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, tačnije u Privrednoj zoni Bosanska Poljana

Grupacija Bingo započela je izgradnju novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, čime nastavlja najavljeni razvoj poslovanja, javlja Akta.ba.

Centar se gradi u Privrednoj zoni Bosanska Poljanaće i sastojat će se od dvije lamele, zajedno prostirući se na čak 28.000 m2, što je jednako veličini četiri fudbalska stadiona.

Podsjetimo, ova investicija dolazi nakon što je Bingo u aprilu otvorio logističko-distributivni centrar u Rajlovcu u koji je uložio 40 miliona KM. Njegova površina je nešto manja, iznosi 27.000 m2, te je s novim jedan od najvećih distributivnih centara u regiji.

"Ovo mjesto je prvi pravi primjer investicija. Objekat u kojem se nalazimo jedan je od najvećih objekata ovog tipa u regiji. Uz savremenu opremu i prateći softver logistički distributivni centar je najsavremeniji objekat ovog tipa u regiji”, kazala je na njegovom otvaranju Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group, kada je i najavila početak izgradnje još većeg distributivnog savremenog centra u Tuzli.

"Ovo je još jedan pokazatelj snage naše kompanije i naše opredijeljenosti rastu i razvoju domaće privrede", dodala je.

Novi impozantni projekat gradi još jedna domaća kompanija. Riječ o lukavačkom građevinskom gigantu Baupartner, koji je izvodio radove i na sarajevskom distributivnom centru.

 

"Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo naš najnoviji projekat - Izgradnja Logističko-Distributivnog centra u Privrednoj zoni Bosanska Poljana, Tuzla! Ovaj ambiciozni projekat realizujemo u saradnji sa Bingo Export-Import", objavili su iz kompanije Baupartner.

U prošloj godini Bingo Group je investirao 132 miliona KM, što znači da je i više od cijele dobiti u prethodnoj godini investirano u dalji razvoj poslovanja, čime je potvrđeno opredjeljenje grupacije ka razvoju domaće privrede i domaćih kompanija.

Tokom 30 godina svog poslovanja Bingo Group je u Bosni i Hercegovini investirao preko 850 miliona KM, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije