Izdvojeno preko 10 miliona KM

Realizirano više od 380 kapitalnih projekata u oblasti niskogradnje na području Brčkog

14.11.2023. 07:40 / Izvor: Fena
Brčko

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini realizirao je kapitalne projekte u niskogradnji u vrijednosti 10.534.000 KM.

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini realizirao je kapitalne projekte u niskogradnji u vrijednosti 10.534.000 KM, a u toku su radovi na još 15 gradilišta čija vrijednost iznosi oko 1.500.000 KM.

U dosadašnjem dijelu građevinske sezone odrađeno je više od 384 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata, a zbog lijepog vremena otvoreno je još nekoliko gradilišta koji se tiču radova u niskogradnji.

"U ovom trenutku imamo otvorenih 15 gradilišta na kojima se izvode projekti niskogradnje u vrijednosti od 1.743.000 KM, te u ovisnosti od vremenskih uvjeta ovi projekti će ili završiti u ovoj godini ili će se nastaviti naredne građevinske sezone", kazao je šef Odjela za javne poslove Ratko Stjepanović.

Od gradilišta koja su trenutno otvorena i koja bi trebala biti uskoro okončana, Stjepanović navodi regionalnu cestu prema Čeliću na dionici od Lasera prema gradu, zatim radovi na dionici ceste Rašljani-Srebrenik koji su također pri kraju, te još nekoliko koji su manje novčane vrijednosti, ali su svakako od velikog značaja za cijeli Distrikt.

"U zimskom razdoblju kada se ne mogu izvoditi građevinski radovi obavljaju se poslovi prikupljanja potrebne dokumentacije za realizaciju kapitalnih projekata za iduću godinu, a u ovom trenutku imamo raspisan jedan poziv za odabir najpovoljnijih projektanata za 65 kapitalnih projekata u vrijednosti 197.000 KM", dodao je Stjepanović, ističući da paralelno s tim provode i postupak javnih nabavki za izbor najpovoljnijih ponuđača za izgradnju i rekonstrukciju cesta i ulica na području Brčko distrikta za oko 40 kapitalnih projekata u vrijednosti od dva miliona maraka.

Kako je kazao, u pripremi za narednu građevinsku sezonu je oko 700 kapitalnih projekata koji su u različitim fazama prikupljanja dokumentacije, cijepanja parcela, izrade idejnog ili glavnog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije