NASTAVAK RADOVA

Položen kamen temeljac za izgradnju Olimpijskog bazena u Zenici

15.11.2023. 13:26 / Izvor: Akta.ba
BAZEN

Zemljani radovi na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena, koji će koštati oko 22.000.000 KM.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno s članicama Plivačkog kluba Winner, položio je danas kamen temeljec za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena na prostoru Gradskih bazena u naselju Crkvice.

Zemljani radovi na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena, koji će koštati oko 22.000.000 KM, počeli su ovog ljeta te su već iskopani i izliveni temelji, a Kasumović je najavio kako će svi radovi biti okončani u planiranom roku uprkos činjenici da će im Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, umjesto budžetom prvobitno planiranih 4.000.000 KM te obećana dodatna 4.000.000 KM nakon rebalansa ovogodišnjeg budžeta FBiH, nakon rebalansa za ovu investiciju ove godine iz svog budžeta doznačiti 500.000 KM.

Kasumović je podsjetio da je Grad Mostar iz budžeta FBiH dobio 8.000.000 KM, koliko je i on tražio za Grad Zenicu, koja je “treći grad u FBiH i veći grad od Mostara”, zbog je odlučio da će, kada odobrenih 500.000 KM bude i uplaćeno, iz protesta novac vratiti.

"Kao što vidite, radovi se odvijaju užurbano i radovi neće stati. Mi ćemo sredstva naći ovako ili onako", najavio je Kasumović, koji je dodao kako će jedna od opcija biti i kreditno zaduženje.

Prva faza, u kojoj će biti izgrađen objekat, bit će okončana do narednog ljeta, kada će, najavio je, odmah raspisati tender i za drugu fazu.

Za završetak prve faze, dodaje Kasumović, osigurali su više od 9.000.000 KM pa okončanje radove prve faze, uprkos izostanku očekivane podrške sa federalnog nivoa, neće doći u pitanje.

Kasumović je zahvalio Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koja je iz svog budžeta za ovu godinu, već je izdvojila 1.000.000 KM za izgradnju Olimpijskog bazena u Zenici.

Resorni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirza Mušija najavio je kako će nastaviti s podrškom za realizaciju tog objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije