NAJPOVOLJNIJI PONUĐAČ

Jahorina će dobiti ski stazu vrijednu 3 miliona KM, izabrana firma koja će je graditi

17.11.2023. 09:20 / Izvor: Akta.ba
ski staza

Olimpijski centar "Jahorina" je u septembru objavio aukciju za izvođenje radova na ski stazi vrijednoj oko tri miliona KM.

Olimpijski centar "Jahorina" je u septembru objavio aukciju za izvođenje radova na ski stazi vrijednoj oko tri miliona KM, a firma "Stam Petrović" je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, piše Akta.ba.

Sa ovom firmom je zaključen okvirni sporazum na godinu dana, tačnije od 14. novembra ove do istog datuma sljedeće godine. U obavještenju o dodjeli ugovora stoji da je na tender pristigla samo jedna ponuda, te da je ona za Olimpijski centar bila prihvatljiva.

Kako je istaknuto procijenjena vrijednost nabavke bila je 2.500.000 KM, a "Stam Petrović" je ponudio da stazu izgradi za 2.498.728 maraka.

JAHORINA

Pored ovog tendera, grupa ponuđača na čelu upravo sa ovom firmom dobila je posao izgradnje upravne zgrade na "Igrištima" težak oko 3,3 miliona maraka.

Sa potpuno istom grupom ponuđača su dobili posao izgradnje ski bifea na "Igrištima" vrijedan oko 2,3 miliona KM.

Najvrijedniji koji su u posljednje vrijeme dobili je svakako onaj gdje će kao jedno od osam preduzeća učestvovati na izgradnji šestosjedne žičare na "Igrištima" vrijedan čak 24,5 miliona maraka.

Inače, firma "Stam Petrović" je u vlasništvu poznatog bh. biznismena Mirka Petrovića.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije