Vodoopskrbni sustav

Značajan korak naprijed u realizaciji jednog od strateških projekata općine Posušje

21.11.2023. 12:35 / Izvor: Akta.ba
posušje

Ovime je napravljen značajan korak u realizaciji strateškog projekta za općinu Posušje – izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu.

Direktor JP Vodovod doo Frano Lebo i direktor tvrtke Higracon d.o.o. Sarajevo Armin Hadžialić potpisali su ugovor naziva "Nabava usluga za izradu glavnog projekta postrojenja za obradu pitke vode Posušje (Senjakovine)".

Predviđeno vrijeme izrade dokumentacije u okviru navedenog glavnog projekta je godina dana, a u tu svrhu bit će izdvojeno približno 200.000 konvertibilnih maraka.

Ovime je napravljen značajan korak u realizaciji strateškog projekta za općinu Posušje – izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu.

Izgradnjom postrojenja primarno se trebaju zadovoljiti dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, no benefite će imati i susjedne općine poput Imotskog gdje je u sjevernim dijelovima općine, zbog problematične konfiguracije terena, jedino ekonomski prihvatljivo rješenje distribucija vode iz Tribistova. Također, ovime će se otvoriti mogućnost napajanja pitkom vodom i dijelova općina Široki Brijeg i Grude.

Pročistač bit će smješten na lokalitetu Senjakovine, na obronku Radovnja, a projekt njegove izgradnje Općina Posušje i JP Vodovod Posušje doo provode u partnerstvu s  Hrvatskim vodama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije