Dodjela koncesije

Izmjena Odluke o donošenju Programa sredstava "Tekući prijenosi za zaštitu okoliša"

29.11.2023. 11:24 / Izvor: Fena
koncesija

Sufinansiranje infrastrukturnih projekata općina i gradova u ŽZH.

Vlade Županije Zapadnohercegovačke donijela je na sjednici u utorak Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu DRIN-ENERGIJA d. o. o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane "Petnjik" na lokaciji Tihaljina, općina Grude, kao i Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava "Tekući prijenosi za zaštitu okoliša" utvrđenih županijskim proračunom za 2023. godinu.

Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 900.000,00 KM, koja su raspodijeljena kako je navedeno u članku 3. Programa utroška sredstava, izvijestili su u srijedu iz Vlade. 

Za sufinansiranje projekata koji su kandidirani iz drugih izvora (Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Federalnog ministarstva prostornog planiranja, UNDP-a, jedinica lokalne samouprave i drugih investitora) iz članka 3. točke a) Programa, prethodno su bila predviđena sredstva u iznosu od 480.000,00 KM. Izmjenom ove Odluke sredstva iz članka 3. točke a) Programa utroška sredstava su preraspodijeljena i ona sada iznose 616.000,00 KM.

Vlada je također donijela Odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja Županije Zapadnohercegovačke na dan 31. 12. 2023. godine.

Popis kod proračunskog korisnika vrši popisno povjerenstvo imenovano od ovlaštene osobe proračunskog korisnika, što je regulirano člankom 68. Pravilnika o knjigovodstvu proračuna u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Iz navedenog proizlazi da Vlada Županije Zapadnohercegovačke donosi Odluku o vršenju redovitog popisa i imenovanju potrebnih povjerenstava navedenih u članku 3. ove Odluke. 

Sufinansiranje infrastrukturnih projekata općina i gradova u ŽZH

Sukladno poziciji "Kapitalni prijenosi drugim razinama vlasti" planiranoj u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Vlada je odobrila novčana sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata u Gradu Širokom Brijegu, Općini Posušje i Općini Grude.

Za sanaciju lokalnih i nekategoriziranih cesta na području Grada Širokog Brijega odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 270.000,00 KM, za unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture u Općini Posušje odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, te su za sanacije i rekonstrukcije lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Općine Grude odobrena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, navodi se u izviješću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije