Vrijednost projekta 299.984 KM

Potpisan ugovor: Kreće izgradnja najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu

07.12.2023. 08:26 / Izvor: Akta.ba
igralište

Park sa pet kula će se prostirati na površini od oko 1.000 metara kvadratnih.

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" uskoro će biti bogatiji za još jedno dječije igralište koje će po svojoj veličini i sadržajima biti najveće u Sarajevu.

Vrijednost projekta je 299.984 KM.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica firme "Mibral" d.o.o. Sarajevo Maja Bralović – Smith potpisali su danas Ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječijeg parka u sklopu Centra „Safet Zajko“.

novi grad

Park sa pet kula će se prostirati na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, i moći će da primi i do 150 djece odjednom, što ga čini najvećim igralištem u Sarajevu.

Načelnik Efendić je istakao kako je Centar “Safet Zajko” najveće mjesto u gradu Sarajevu za odmor i rekreaciju svih generacija, a posebno najmlađih, te da bez obzira na veliki broj postojećih sadržaja za djecu, uvijek nedostaje novih.

"Interes za korištenje dječijih igrališta je veliki i mi smo se odlučili da izgradimo jedan veliki dječiji park koji će biti do sada najveće dječije igralište u gradu Sarajevu, a vjerovatno i u BiH, i mislim da takvo do sada nije nigdje ni izgrađeno. To je zapravo jedno trospratno igralište koje u jednom trenutku može da primi 150 djece. Na 1.000 kvadratnih metara prostora će biti smješteni kule i tobogani koji se izdižu na tri sprata i vjerujem da će za sve naše mališane biti jedna velika atrakcija da već od proljeća mogu da koriste jedno takvo igralište", rekao je Efendić.

Efendić je najavio i nove sportske sadržaje koji će se graditi na prostoru novogradske općine. U toku je izgradnja teniske dvorane koju Općina realizira u saradnji sa teniskim klubom “Gem”, a koja će imati dva teniska terena standardnih dimenzija i dva manja za trening.

"To je prva teniska dvorana u Sarajevu kao namjenski izgrađen objekt, ostalo su sve improvizirani prostori u zimskim mjesecima, određeni baloni itd. Ubrzo ćemo potpisati ugovor za ugradnju umjetne trave na stadionu “Otoka” i rasvjete, kao i za postavljanje balona za korištenje dijela sportskih terena u Centru "Safet Zajko" u zimskim uslovima, tako da će biti sadržaja i za najmlađe i za sportiste. Veliki interes je izražen kod svih sportskih škola u Novom Gradu, a mi se trudimo da im omogućimo što bolje uslove", kazao je Efendić, saopćeno je iz te općine.

semir

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije