ANALIZA RAĐENA GODINU DANA

Predstavljeno idejno rješenje dionice autoputa Prijedor-Novi Grad, slijedi idejni projekt

07.12.2023. 12:59 / Izvor: SRNA
idejno rješenje

U Novom Gradu danas je predstavljeno idejno rješenje za izgradnju dionice Prijedor-Novi Grad na autoputu Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

U Novom Gradu danas je predstavljeno idejno rješenje za izgradnju dionice Prijedor-Novi Grad na autoputu Banja Luka-Prijedor-Novi Grad.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom o ovoj temi su razgovarali predstavnici kineske kompanije "Shandong International", Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i banjalučkog Instituta za građevinarstvo IG. 

Projektant u Institutu Milan Sandić rekao je da je danas predstavljeno idejno rješenje, te da je godinu dana rađena analiza mogućih koridora. 

"Razmatrali smo tri šira pojasa, dva sa sjeverne strane rijeke Sane i jedan sa južne. Južni koridor je prepoznat kao najpovoljniji", dodao je on. 

Prema njegovim riječima, u narednom periodu slijedi razrada i izrada idejnog projekta. 

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača naveo je da se radi o projektu koji je veoma važan za ovu lokalnu zajednicu. 

"Važno nam je da počnu poslovi koji prethode izgradnji. Ova dionica ima perspektivu jer od Banje Luke do Zagreba će ovom trasom biti manje od 100 kilometara", dodao je on. 

Drljača smatra da će izgradnja autoputa doprinijeti i razvoju privrede u Novom Gradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije