ISPUNJAVAJU OBEĆANO

Park Residence Sarajevo potpisao ekskluzivne ugovore sa dobavljačima Daikin i Schuco

07.12.2023. 13:13 / Izvor: PR

Park Residence Sarajevo, obećanje pretvara u stvarnost kroz implementaciju najnovijih tehnologija.

Park Residence Sarajevo, obećanje pretvara u stvarnost kroz implementaciju najnovijih tehnologija. U skladu sa projektom, kako je predviđeno i prezentirano kupcima i budućim stanarima, ugrađuje se posljednja generacija Schucoprofila za prozore čime se postiže vrhunska estetika i energetska efikasnost. Unapređenje sistema grijanja i hlađenja Daikin toplotnim pumpama predstavlja inovativan iskorak prema održivom sistemu grijanja.

Implementacija potpune električne infrastrukture u Park Residence Sarajevo zahtijeva značajna finansijska ulaganja, ali u konačnici, za buduće stanare predstavlja velike benefite. Troškovi za stanare se smanjuju kroz efikasnije energetske sisteme, čineći Park Residence ne samo ekološki osviještenim izborom, već i dugoročno isplativim.

Odluka o partnerstvu s globalnim liderima u industriji tehnologije grijanja i hlađenja te vanjske bravarije, Daikin i Schuco, rezultat je intenzivnog procesa selekcije, gdje je Park Residence stavio naglasak na svjetski priznate brendove koji dijele iste standarde vrhunske kvalitete i tehnološke inovacije. 

Daikin: globalni lider u segmentu grijanja i hlađenja

"Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo odabrani partner u segmentu sitema grijanja i hlađenja pri realizaciji stambeno-poslovnog objekata Park Residence. Cijeneći kvalitetu, udobnost i praktičnost u sve stanove će biti ugrađene toplotne pumpe Daikin Altherma 3 R, visoko efikasni uređaji koji griju, hlade i osiguravaju sanitarnu toplu vodu i toplovodno podno grijanje u cijelom stanu. U pitanju je zadnja serija toplotne pumpe koja je ujedno i prva na svijetu split toplotna pumpa. Važno je napomenuti da Daikin Altherma ima do 5 puta učinkovitije grijanje u odnosu na klasične sisteme grijanja. Slobodno možemo reći da izbor ove efikasne opreme za grijanje i hlađenje prestavlja sve ono o čemu ljudi sanjaju kada tragaju za idealnim domom: komfor koji traje cijele godine, energetsku učinkovitost, vrhunske performance čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama te apsolutnu ekološku prihvatljivost", navodi Marin Divković, direktor Daikina za Bosnu i Hercegovinu.

park residence

Schuco: inovacija i elegancija u dizajnu prozora 

Park Residence ističe se elegantnom staklenom fasadom sa visokim performansama. Schuco ASE 80 profili pružaju izvanrednu izolaciju od buke i temperature te dodaju estetsku vrijednost cijelom objektu. Potpuna transparentnost fasade danju omogućava maksimalni prodor prirodnog svjetla u Vaš životni prostor, a noću pruža spektakularne vizure na grad.

"Schüco sistemi predstavljaju izvrsnost jakog brenda kroz certificirani kvalitet i nagrađivani dizajn. Schüco čuva resurse i preuzima odgovornost za ljude i životnu sredinu održivim proizvodima. Projekat Park Residence u Sarajevu predstavlja vrhunsko premium stanovanje koje tržištu i kupcima nudi dimenziju više. Za nas u AluKönigStahlu to je još jedna prilika i mogućnost više da potvrdimo povjerenje koje nam je dato. Međutim, povjerenje ne dolazi samo po sebi. Najbolja tehnologija i najbolja usluga za fasadne omotače su naš prioritet i naša filozofija. Projekat Park Residence je kruna dugogodišenje saradnje i potvrda povjerenja koje nam je ukazano od strane grupe investitora na čelu sa g. Emirom Granovom", navode iz kompanije AluKönigStahl, predstavnika Schuco za BiH.

park residence

Vizija za bolju budućnost stanovanja

Potpisivanje ekskluzivnih ugovora s kompanijama koje predstavljaju Daikin i Schuco u BiH jasno pokazuje predanost Park Residence-a unapređenju kvalitete života svojih stanara. Dodatni benefiti su produžene garancije za ugrađenu opremu, u periodu od 6 godina. 

Park Residence Sarajevo postavlja standarde za druge projekte, pokazujući kako odabir vrhunskih tehnologija i proizvoda ne samo da unapređuje kvalitetu života već i čini korak prema održivijoj i modernijoj budućnosti stanovanja.

Ovo partnerstvo otvara put ka novim mogućnostima i nadamo se da će biti inspiracija za buduće inovacije u domaćoj građevinskoj industriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije