instalisane snage od 6,3 MWp

Rafinerija ulja Modriča podnijela zahtjev za koncesiju za gradnju solarne elektrane

08.12.2023. 10:57 / Izvor: Akta.ba
elektrana

Rafinerija ulja Modriča podnijela je zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje fotonaponske elektrane.

Rafinerija ulja Modriča podnijela je zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje fotonaponske elektrane "Fotonaponska elektrana broj 2", javlja Akta.ba.

"​Obavještava se javnost i zainteresovana javnost da je nosilac projekta "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča d.o.o. podnio Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat fotonaponske elektrane "Fotonaponska elektrana broj 2" instalisane snage od 6,3 MWp, K.O. Modriča, opština Modriča", piše u zahtjevu.

Imajući u vidu količine energije koje troši, energetsku krizu i porast cijene energenata, kompanija je izrazila namjeru i interes za ulaganje prioritetno u izgradnju solarnih elektrana i obezbjeđenje proizvodnje električne energije na taj način, prvenstveno za vlastite potrebe. 

Podsjećamo, nedavno je potpisan sporazum o saradnji između Vlade Republike Srpske i ove kompanije u oblasti obnovljivih izvora energije, prvenstveno izgradnje solarnih elektrana. 

Sporazum je zaključen na period od dvije godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije