PROJEKAT VRIJEDAN VIŠE OD 6 MILIONA KM

Potpisan ugovor za najveću kapitalnu investiciju na Ilidži, kreće gradnja sportske dvorane

14.12.2023. 13:46 / Izvor: Akta.ba
dvorana

Prije nešto više od godinu dana najavljeno je kako izgradnja dvorane u Hrasnici postaje realnost, a sada je to i potvrđeno potpisivanjem ugovora.

Prije nešto više od godinu dana najavljeno je kako izgradnja dvorane u Hrasnici postaje realnost, a sada je to i potvrđeno potpisivanjem ugovora s ilidžanskom kompanijom ANS Drive, izvođačem radova.

"Počinjemo s realizacijom najveće kapitalne investicije u Općini Ilidža! Hrasnica dobiva modernu sportsku dvoranu. Na zadovoljstvo svih onih koji vole sport na našoj Ilidži, a u korist onih najmlađih vraćamo sportsku dvoranu u Hrasnici u novom, modernom, sportskom izdanju. Obećanja počinjemo sprovoditi u djela, a mašine na terenu očekujemo već u narednim danima", kazao je načelnik Nermin Muzur prilikom potpisivanja ugovora.

DVORANA

Nova dvorana će imati kapacitet više od 1.000 sjedećih mjesta, a u njoj će se moći igrati međunarodne odbojkaške utakmice, ali i košarkaški i rukometni mečevi.

"Nadam se da će u novoj dvorani, stasati neke nove vedete i sportske veličine poput našeg Sabita Hadžića", kazao je Muzur.

DVORANA

Podsjećamo, prošli mjesec je kompanija ANS Drive odabrana kao najpovoljniji ponuđač za izgradnju dvorane vrijedne više od 6,7 miliona KM.

Izgradnju nove sportske dvorane, koja je za općinu Ilidža jedan od kapitalnih projekata, finansijski je podržalo i Ministarstvo kulture i sporta KS sa 1,75 miliona KM.

Postojeća sportska dvorana sa pripadajućim vanjskim prostorima se nalazi unutar sportskog kompleksa fudbalskog stadiona Famos, a objekti su izgrađeni 60-tih godina prošlog vijeka. Dvorana je srušena, čime su se stekli svi uslovi za izgradnju nove dvorane po projektu firme Panacon d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije