PLaniran i rast plaća

U proračunu Općine Tomislavgrad za kapitalne investicije 8 miliona KM

21.12.2023. 10:29 / Izvor: Akta.ba
tomislavgrad

Općinski proračun za iduću godinu viši od 21 milion KM, gotovo 8 miliona namijenjeno kapitalnim investicijama.

Na zadnjoj održanoj sjednici Općinskoga vijeća Tomislavgrad raspravljalo se o Nacrtu proračuna za iduću godinu u iznosu višem od 21 milion i 740 hiljada KM.

Proračun je najavljen kao razvojni, a kako je navedeno u obrazloženju, nastavlja se ulaganje u školske objekte, cestovnu infrastrukturu, izgradnja kružnoga toka, te značajan iznos za obnovu lokalnih prometnica Mokronoge – Letka – Oplećani (oko 500 hiljada KM) za što se očekuje i novac s viših razina vlasti.

Navedeno je i kako je u probni rad pušten pročistač otpadnih voda vrijednosti od oko 5 i pol miliona KM te izgradnja kanalizacije na Bobari u vrijednosti od oko milijun maraka.

Općinski načelnik Ivan Buntić naglasio je kako je skoro 8 miliona maraka predviđeno za kapitalne investicije.

Od toga oko 3 miliona odnosi se na izgradnju prometnica.

Među ostalim, u Nacrtu proračuna za iduću godinu planiran je rast plaća za 10 posto i usklađivanje koeficijenata sa županijskim zakonom o plaćama.

U formi nacrta našla se i Odluka o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera, a Prijedlogom Odluke o provođenju javne rasprave za donošenje Odluke o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera usuglašeno je da će ista biti provedena 23. januara, 2024. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije