radovi vrijedni više od 600.000 KM

Uskoro rekonstrukcija terena na stadionu Hakija Mršo u Vogošći

05.01.2024. 12:45 / Izvor: Akta.ba
vogosca

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uračunatog PDV-a iznosi 660.000 KM, a nije predviđeno zaključivanje Okvirnog sporazuma.

Općina Vogošća je raspisala javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji nogometnog terena sa vještačkom travom na stadionu Hakija Mršo u Vogošći.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uračunatog PDV-a iznosi 660.000 KM, a nije predviđeno zaključivanje Okvirnog sporazuma.

"Predmetna nabavka nije podijeljena na LOT-ove, jer ne postoje objektivni kriteriji na osnovu kojih se predmet nabavke može podijeliti na logične odvojene cjeline, tj. eventualno na lotove", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

U sklopu radova planirano je da se djelimično uredi i pomoćni terena stadiona, u cilju stvaranja uslova za kvalitetniji trenažni proces. Na glavnom terenu projektovan je novi drenažni sistem, a kao recipijent za prikupljene vode iskoristiće se postojeća hidrotehnička infrastruktura.

Nakon izgradnje podloge, projektovana je ugradnja vještačke trave, sa svom pratećom opremom.

"Važno je napomenuti da oko glavnog terena postoji tartan atletska staza, te betonski ivičnjaci i slivnici, što se zadržava i istom je potrebno posvetiti posebnu pažnju prilikom izvođenja radova", pojašnjeno je.

Rok za izvođenje radova četrdeset kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao od strane nadzornog organa.

Ponude se mogu dostaviti do 22. januara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije