TRAŽI SE FIRMA ZA IZVOĐENJE RADOVA

Preko pola miliona KM za rekonstrukciju i dogradnju nastavnog objekta Čavle na Igmanu

24.01.2024. 12:47 / Izvor: Akta.ba
ČAVLE

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, procijenjena vrijednost ove nabavke iznosi 416.158,00KM bez uključenog PDV-a.

Šumarski fakultet Sarajevo je objavio aukciju za "Izvođenje građevinskih radova rekonstrukcije i dogradnje nastavnog objekta Čavle", na Igmanu, javlja Akta.ba.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, procijenjena vrijednost ove nabavke iznosi 416.158,00KM bez uključenog PDV-a.

"Predmet javne nabavke su građevinarski radovi i za isti nije predviđena podjela na lotove zbog same specifičnosti i funkcionalnosti predmeta nabavke", piše u tenderskoj dokumentaciji.

Rok završetka radova je sedam mjeseci od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo se, 2022. godine je tadašnji ministar privrede Adnan Delić potpisao Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije i izgradnje edukacionog centra "Čavle" na Igmanu sa dekanom Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Ahmetom Lojom.

Sporazum je potpisan za realizaciju prve faze ovog projekta koja je podrazumijevala pripremu i izradu projektne dokumentacije, što je bio preduslov da se krene u realizaciju obnove i dogradnje uništenih i u ratu porušenih objekata edukacionog centra „Čavle“.

Jedan nastavni Objekat “Čavle” na planini Igman je obnovljen 1999. godine od tada se kontinuirano koristi za potrebe studenata Fakulteta za praktičnu nastavu.

U okviru tih objekata je i meteorološka stanica koja je prije agresije bila u mreži meteoroloških stanica Republike Bosne i Hercegovine.

Iste godine je objavljen i javni poziv za usluge modeliranja projekata, tačnije Izrada glavnog projekta za naučno-edukativnu kuću sa meteorološkom stanicom.

E.S.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije