Predstavljen idejni projekat

MUP KS gradi nove hangare za autoservis, vulkanizersku radionicu i skladišta na Stupu

24.01.2024. 14:57 / Izvor: Akta.ba
Policija

MUP KS planira izgradnju novih hangara za: autoservis, radionicu vulkanizerskih radova, skladišta za rezervne dijelove i druge vrste materijala.

MUP Kantona Sarajevo planira izgradnju novih hangara za: autoservis, radionicu vulkanizerskih radova, skladišta za rezervne dijelove i druge vrste materijala i kancelarijske prostorije, a nalazit će se na Stupu, općina Ilidža. U ovim hangarima, kao i do sada, vršit će se servisiranje svih vozila u vlasništvu MUP-a Kantona Sarajevo, kao i forenzika vozila koja su učestvovala ili potiču iz krivičnih djela. Novoprojektovani objekt bit će moderan i funkcionalan, te ispunjavati sve potrebe MUP-a Kantona Sarajevo, imat će dvije velike hale s prizemljem i galerijskim prostorom, 24-erosatno fizičko osiguranje, kao i video nadzor.

Sve ovo predstavljeno je danas u MUP-u Kantona Sarajevo kroz idejni projekta za čiju izradu je bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, strateški partner MUP-a na svim velikim infrastrukturnim projektima, koji je proveo postupak izbora projektantske kuće.

Postojeći hangari u ulici Zmaja od Bosne, u neposrednoj blizini Importane centra i Raiffaisen banke, koji su privremenog karaktera, postavljeni su još prije agresije na Bosnu i Hercegovinu i ne zadovoljavaju potrebne standarde, dotrajali su i nefunkcionalni, te će biti uklonjeni. Gradnjom nove infrastrukture MUP Kantona Sarajevo jača vlastite kapacitete, istovremeno obezbjeđujući resurse koji ostaju u trajnom vlasništvu ovog sigurnosnog organa s jasno riješenim pitanjima vlasništva nad objektima i zemljištem.

„Drago mi je što smo s našim strateškim partnerom Zavodom za izgradnju KS našli rješenje za dugogodišnji problem s kojim se suočava MUP KS zbog imovinsko-pravnih pitanja, kao i činjenice da su postojeći hangari u dosta lošem stanju. Novi hangari bit će izgrađeni na zemljištu koje nam je ustupio Zavod za izgradnju i značajno će unaprijediti uslove za održavanje naših vozila, kao i riješiti problem skladištenja raznih materijala, a izgradit ćemo ih i opremiti moderno i funkcionalno“, izjavio je ministar Katica.

Nakon idejnog, uslijedit će izrada izvedbenog projekta nakon čega će se moći definisati vrijednost projekta, kao i rokovi za izgradnju.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije