Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra

26.01.2024. 08:28 / Izvor: Fena
LIVNO

Nakon svečanog presijecanja vrpce u prostorijama škole održano je predstavljanje prvog taekwondo udžbenika u BiH prof. dr. Safeta Kape.

U sklopu Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u četvrtak je svečano otvoren početak radova na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra.

Radove su otvorili veleposlanik Južne Koreje Hong Sungwook koji će sufinancirati ovaj projekt te livanjska sportašica Marija Orlović, prvakinja Balkana u taekwondou.

Uz njih, na otvaranju su bili i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ministar zdravstva u Vladi Federacije Nedjeljko Rimac, gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, te ravnatelj Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu Saša Grabovac.

Potporu za izgradnju ovog sportskog objekta pružit će Grad Livno, Vlada HBŽ-a, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević i livanjski Taekwondo klub Magone.

Nakon svečanog presijecanja vrpce u prostorijama škole održano je predstavljanje prvog taekwondo udžbenika u BiH prof. dr. Safeta Kape.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Taekwondo kluba Magone iz Livna August Orlović, cilj je centra da se napravi dvorana u kojoj će državni reprezentativci imati sve potrebne uvjete za pripreme.

"Grad Livno i Hercegbosanska županija dobit će sportski objekt u kojem će članovi taekwondo kluba i učenici Srednje strukovne škole imati odlične uvjete",  kazao je Orlović.

Centar će pružati obuku i policijskim službenicima MUP-a Hercegbosanske županije s ciljem održavanja njihove spremnosti, a koja podrazumijeva i usvajanje borilačkih vještina i zahvata.

Govoreći o predstavljenom udžbeniku, Orlović je kazao da je on namijenjen učenicima osnovne i srednje škole te njihovim nastavnicima tjelesnog odgoja koji će znanje o borilačkim vještinama prenositi na njih, ali i na ostale zainteresirane.

Nakon otvaranje centra, a u organizaciji SSŠ "Silvija Strahimira Kranjčevića" i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, u dvorani Osnovne glazbene škole u Livnu predavanje na temu "Nema mjesta za male snove" održao je bivši hrvatski ministar i jedan od najcjenjenijih svjetskih znanstvenika prof. dr. Dragan Primorac.

On je govorio o svom životnom putu, svojim uspjesima i iskustvima te mladima i njihovim odgajateljima poručio da je uz trud i rad sve moguće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije