Važan sastanak

Ministar Šteta: Vlada FBiH će podržati projekte saobraćajne infrastrukture u KS

21.02.2024. 19:37 / Izvor: Akta.ba
KS

Unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma koju šaljemo u svijet.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić i direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem s kojima je razgovarao o projektima koji su u proteklom periodu realizirani na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku, u sjedištu Vlade FBiH, razgovarano je o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata, unapređenju cestovne infrastrukture, kao i na projektima koje Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja provode i koje su realizovali u svim općinama kantona.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane glavnog grada BiH i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma koju šaljemo u svijet.

"Pored projekata na kojima već radimo s Vladom FBiH, raduje me da će Vlada FBiH podržati izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, izgradnju kružnog toka na XII transverzali, kao i projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje. Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rasterećenju gužvi i povećanju sigurnosti", rekao je ministar Šteta, te se zahvalio na saradnji i prilici za jačanje saradnje federalnoj ministrici i premijeru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije