Saobraćajni čep na Grbavici

Otkočena izgradnja južne longitudinale, evo šta predviđa pronađeno rješenje

29.02.2024. 12:41 / Izvor: Radiosarajevo.ba
grbavička

Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo.

Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo označava kraj jednog od najvećih saobraćajnih problema u ovom dijelu grada.

Novo rješenje predviđa izgradnju kružnog toka na ovoj raskrsnici.

"Iako se godinama priča da se treba rušiti zgrada koja se nalazi na toj lokaciji, a to je gotovo nemoguće uraditi s obzirom na broj stanova i činjenicu da se mora dobiti saglasnost svih stanara, izgradnja kružnog toka na raskrsnici je novo rješenje koje bi omogućilo da longitudinala ostane neometana u oba smjera, osim uz sami kružni tok. Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Kantona Sarajevo dali smo dozvolu da finalizira imovinsko-pravne probleme u ulici Zvornička i da nastavi radove na izgradnji", rekao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Ovaj potez ne samo da će riješiti saobraćajni čep na Grbavici, već će značajno olakšati kretanje stanovnicima i posjetiteljima ovog područja.

Gradnju su najavili Nihad Uk, Adnan Šteta i Hasan Tanović, a ova inicijativa izazvala je oduševljenje među građanima.

Južna longitudinala dugo je bila potreba ovog dijela grada, a sada konačno dolazi njen trenutak. Osim što će rasteretiti saobraćajne gužve i olakšati svakodnevne vožnje, ova nova cesta će potencijalno potaknuti i ekonomski razvoj ovog područja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije