POSAO OD 13 MILIONA EURA

Predstavljen ugovor za izgradnju glavnog transportnog cjevovoda Plazulje - Potočari

07.03.2024. 15:08 / Izvor: Akta.ba
BRČKO

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić sa saradnicima predstavio je danas ugovor vrijedan 13 miliona eura.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić sa saradnicima predstavio je danas ugovor vrijedan 13 miliona eura, prema kojem će se u narednih 12 mjeseci izgraditi glavni transportni cjevovod Plazulje - Potočari.

Nišić je na konferenciji za medije rekao kako je ugovorom precizirano da izvođač radova u tom periodu izgradi glavni transportni cjevovod u dužini od 14 km i da za dodatnih šest mjeseci izgradi rezervor kapaciteta hiljadu kubnih metara, koji će trajno riješiti problem vodosnabdijevanja Brčkog i okoline.

"Ovo je poslije obilaznice drugi po veličini kapitalni projekt koji treba da trajno snabdije Brčko sa vodom u količini koja je neophodna za stanovnike našeg grada. Izvođač radova Unioninvest se obavezao da angažuje i lokalnu operativu i stoga će lokalna zajednica pored toga što postaje veliko gradilište, ostvariti i određene benefite zapošljavanjem lokalne radne snage", rekao je Nišić, dodajući da bi se ovaj transportni cjevovod u budućnosti mogao proširiti ka Brezovom Polju.

Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Majazudin Vehabović, govoreći o trasi budućeg transportnog cjevovoda, rekao je da će ona ići od fabrike vode u Plazuljama presjecajući put Brčko - Lončari prema obilaznici.

"Kada se cjevovod dovede do obilaznice onda će se usmjeriti ka Potočarima do kružnog toka na putu Brčko - Čelić, gdje se razdvaja i to 1.200 metara ka gradu i isto toliko u pravcu Čelića gdje će se izgraditi rezervoar kapaciteta 1.000 kubnih metara", istakao je Vehabović.

U ime glavnog izvođača radova Mehmed Mahmutović kazao je da ova renomirana firma ima sposobnost i kvalitet za realizaciju tog značajnog projekta.

"Cilj nam je da uradimo kvalitetno i brzo ovaj posao. Počeli smo pripreme i od danas krećemo vrlo intenzivno u njegovu realizaciju", rekao je Mahmutović.

Radovi na izgradnji transportnog cjevovoda počeće najdalje za mjesec dana trasom obilaznice oko Brčkog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije