NAJSAVREMENIJA OPREMA

Vlada USK i Lječilište Gata potpisali sporazum o izgradnji sale za kineziterapiju

30.04.2024. 12:50 / Izvor: Fena
vlada usk

Radi se o projektu u okviru programa SDG2 BiH koji provode Ujedinjeni narodi (UN).

Vlada Unsko-sanskog kantona potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Zdravstvenom ustanovom Lječilište Gata o izgradnji sale za kineziterapiju za djecu s posebnim potrebama i ostalo stanovništvo.

Radi se o projektu u okviru programa SDG2 BiH koji provode Ujedinjeni narodi (UN) a koji doprinosi provođenju Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekat je u direktnoj vezi sa Strategijom razvoja Unsko-sanskog kantona za period 2021-2027. godina i jedan je od ključnih strateških projekata ovog dokumenta.

Vlada Unsko-sanskog kantona sufinansirat će ovaj projekat u iznosu od 129.975 KM, dok će Razvojni program UN-a doznačiti 142.400 KM. Lječilište Gata finansira ovu aktivnost u iznosu od 1.696 KM.

"Lječilište Gata je jedan od strateških projekata Vlade USK-a. Mi smo to prepoznali a Menadžment ove ustanove je također jako zainteresiran za sve razvojne programe kada je u pitanju ovo lječilište. Pronašli smo međunarodnog partnera koji nam je pomogao u ovom projektu. Radi se o Razvojnoj agenciji Ujedinjenih naroda s kojom ćemo zajedno udružiti sredstva, vrlo brzo ćemo provesti sve procedure koje nalaže Memorandum oko javnih nabavki i očekujemo da ćemo ga u ovoj godini i završiti", kazao je Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Aida Ibrahimpašić direktorica ZU Lječilište Gata istakla je da ovo lječilište već posjeduje salu za kineziterapiju ali je jako mala i ne može podnijeti kapacitet pacijenata koji dolaze u tu ustanovu.

"Sada ćemo to uspjeti sa ovim sporazumom kroz koji će se realizirati izgradnja sale veličine oko 100 kvadratnih metara sa najsavremenijom opremom. Očekujemo da radovi počnu za nekoliko mjeseci", istakla je Ibrahimpašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije