SAOPĆENJE

Premijer Tuzlanskog kantona i načelnik Bratunca o izgradnji privredne zone

05.05.2024. 10:49 / Izvor: Akta.ba
tk

Načelnik Prodanović kazao je da im je fokus na izgradnji vodovodne mreže na području Bratunca do Konjević Polja.

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili premijer Irfan Halilagić, ministrica za boračka pitanja Senada Dizdarević i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović posjetili su Bratunac gdje su položili cvijeće i odali počast na Memorijalnom kompleksu i mezarju "Veljaci", nakon čega i razgovarali sa načelnikom Opštine Lazarom Prodanovićem.

Iskazavši veliku zahvalnost na kontinuiranoj pomoći koju Vlada TK, putem aktivnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak pruža kroz izgradnju infrastrukture u Podrinju, domaćini današnjeg sastanka izrazili su želju za saradnjom u izgradnji novih industrijskih zona na području Bratunca.

"Detektovali smo neke projekte koji su značajni za ovu općinu i Vlada TK preko resornih ministarstava će uraditi sve da bude podrška realizaciji tih projekata. Načelnik nas je informirao o aktivnostima u vezi pokretanja privredne zone. Smatramo da postoji i mogućnost zajedničkog djelovanja u smislu podjele tih određenih iskustava i saznanja kako bismo bili na usluzi", kazao je premijer Halilagić.

Načelnik Prodanović kazao je da im je fokus na izgradnji vodovodne mreže na području Bratunca do Konjević Polja.

"Razgovarali smo o tome da ulažemo i da ćemo raditi na izgradnji novog obdaništa i radovala bi nas iskustva u smislu investiranja odnosno izgradnje novih industrijskih zona", potvrdio je. 

U pretprazničnoj atmosferi, uoči velikog praznika Vaskrsa, učesnici jučerašnjeg sastanka uputili su i poruke građanima.

"Naš cilj je apsolutni mir i saradnja sa svakim. Sigurnost svakog građanina na području opštine Bratunac i da svaki građanin ima mogućnost da stvara, razvija i ostane ovdje. Nikakve dodatne tenzije bez obzira na različnosti u političkim stavovima ne smiju nas obeshrabriti u onome što je osnovno pravo a to je poštovanje ljudskih prava i sloboda svakog građanina. Drago nam je što se ovaj sastanak odvija u predvečerje jednog od najvećih pravoslavnih praznika, Vaskrsa. Želim da kažem da naše komšije, Bošnjaci, koji žive u Bratuncu treba da se osjećaju sigurno kao i svaki građanin, pripadnik srpskog naroda - kazao je načelnik Opštine Bratunac Prodanović", saopćeno je iz Vlade TK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije