Ugradnja moderne opreme

Rekonstrukcija kotlovnice Zvijezda najveći projekt Toplana u posljednjih 20 godina

27.05.2024. 15:40 / Izvor: Fena
Toplane

Implementacija projekta kroz ugradnju moderne opreme, naglasio je Bošnjak, dovest će do smanjenja potrošnje električne energije.

Ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak, je tokom posjete KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo, sa menadžmentom tog preduzeća razgovarao o radovima na rekonstrukciji kotlovnice Zvijezda i hidraulička optimizacija rada kotlovnice.

Projekt Rekonstrukcija kotlovnice Zvijezda i hidraulička optimizacija rada kotlovnice predstavlja najveći projekat u posljednjih 20 godina za preduzeće "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Vlada Kantona Sarajevo je rekonstrukciju izdvojila oko dva miliona KM.

"Na ovaj način podižemo kvalitet usluge za sve korisnike koji se snabdijevaju toplotnom energijom iz ove kotlovnice. Sa menadžmentom KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o mi nastavljamo dalje kontinuirano ulagati napore da svojim korisnicima pružimo što kvalitetniju uslugu i da utičemo na smanjenje uticaja negativnih čestica u zrak kojeg udišemo", kazao je Bošnjak.

Implementacija projekta kroz ugradnju moderne opreme, naglasio je Bošnjak, dovest će do smanjenja potrošnje električne energije za minimalno 25 posto i gasa za minimalno 15 posto godišnje a samim tim i do značajnog smanjenja navedenih negativnih uticaja, saopćeno je iz Kabineta ministra Bošnjaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije