NOVI DETALJI VELIKOG PROJEKTA

Prva faza rekonstrukcije stadiona na Koševu trebala bi biti okončana kraja 2025. godine.

28.06.2024. 07:57 / Izvor: Akta.ba
FK SARAJEVO

Klub iz Titove 38b u saradnji sa raznim nivoima vlasti želi biti domaćin utakmica na stadionu UEFA-ine kategorije 4.

FK Sarajevo objavio je na svojim profilima na društvenim mrežama kako namjerava do 2025. godine uložiti u stadion Asim Ferhatović - Hase, na kojem igra svoje domaće utakmice, kako bi ovaj stadion stekao uslove za UEFA-inu kategoriju 4.

Klub iz Titove 38b u saradnji sa raznim nivoima vlasti želi biti domaćin utakmica na stadionu UEFA-ine kategorije 4, te su objavili i predstavili projekat.

Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar i Fudbalski klub Sarajevo zajednički rade na projektu rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase.

"Namjera Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar je da se zajedničkim snagama naš najveći stadion u što bržem roku dovede do UEFA 4 kategorije. Treba istaknuti kako je FK Sarajevo vlastitim sredstvima izradio idejni projekat rekonstrukcije, a Grad Sarajevo će finansirati izvedbeni projekat. Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uslovi projekat će se delegirati prema Vladi Kantona Sarajevo", naveli su u saopštenju.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo bit će najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjera je da se zajedno sa drugim institucijama sufinansira projekat koji je od krucijalnog značaja za sve navijače i simpatizere FK Sarajevo, ali i sve građane Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Podrška projektu očekuje se i od Vlade Federacije BiH.

"Konačni cilj je stvoriti što bolje uslove za navijače na stadionu Asim Ferhatović Hase, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu. Prva faza rekonstrukcije trebala bi biti završena do kraja 2025. godine", rečeno je u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije