Županija Posavska

Potpisani ugovori za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih cesta u vrijednosti od 1,2 mil. KM

04.07.2024. 13:28 / Izvor: Akta.ba
ŽP

Rok izvođenja radova je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Ugovori za radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta na području Županije Posavske (ŽP) u ukupnoj vrijednosti od 1.204.701,13 KM potpisani su u četvrtak u zgradi Vladi Županije Posavske u Orašju.

Nakon provedenog postupka javne nabave ugovore su potpisali ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP Pero Radić, predstavnik firme Roading d.o.o. Gračanica Osman Mujkić kao odabrani ponuditelj za izvođenje radova u Gradu Orašju i općini Domaljevac-Šamac, te predstavnica firme Balegem d.o.o. Gradačac Jasna Mešanović za izvođenje radova na području općine Odžak.

Sanacija i rekonstrukcija lokalnih cesta na području grada Orašja obuhvaća radove u četiri mjesne zajednice, a vrijednost ugovorenih radova je 505.285,56 KM s PDV-om, dok se radovi u vrijednosti od 192.873,92 KM s PDV-om izvode u tri mjesne zajednice na području općine Domaljevac-Šamac, priopćila je Vlada ŽP.

Radovi u gradskom središtu i ruralnim dijelovima općine Odžak obuhvaćaju presvlaku novim asfaltnim slojem, izgradnju nogostupa, parkinga, staza i platoa, u vrijednosti od 506.541,65 KM s PDV-om.

Rok izvođenja radova je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu ŽP za 2024.godinu, a realizacija projekta planirana je u Planu i Programu održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije