Od juna 2013. u adaptiranu zgradu Treće policijske uprave

20.11.2012. 10:00 / Izvor: eKapija.ba
Od juna 2013. u adaptiranu zgradu Treće policijske uprave

Adaptacija i dogradnja objekta Treće Policijske uprave u Švrakinom selu, u općini Novi Grad, trebala bi početi čim se dobiju sve potrebne saglasnosti i građevinske dozvole, te nakon što se uradi izvedbeni projekat.

Adaptacija i dogradnja objekta Treće Policijske uprave u Švrakinom selu, u općini Novi Grad, trebala bi početi čim se dobiju sve potrebne saglasnosti i građevinske dozvole, te nakon što se uradi izvedbeni projekat. Budući da još nisu izabrani izvođači radova, u MUP-u KS potvrdili su za eKapiju da se uskoro može očekivati tender za izvođače radove, a nakon toga će se putem javne nabavke izabrati i firme za unutrašnje opremanje objekta i nabavku opreme.

MUP KS jučer je prezentirao idejni projekat dogradnje i adaptacije objekta ove policijske uprave.

"Idejnim projektom predviđeno je da se u prizemlju objekta nalaze šalter sala sa 28 radnih mjesta, prostor za arhiviranje, kancelarijski prostor za podršku šalter sali te čajna kuhinja kao prostor za odmor uposlenika. Predviđena ukupna površina prizemlja iznosi 494,78 m2. Na prvom spratu su planirane prostorije koje bi koristili uposlenici Treće PU, PS Novi Grad i OKP odjela. Predviđena ukupna neto površina prve etaže objekta iznosi 265,04 m2, a ukupna površina objekta 759,82 m2", kazala je za eKapiju Nihada Čomor, glasnogovornica MUP-a KS.

 

Dogradnja i adaptacija ovog objekta planirana je u cilju stvaranja što boljih uslova za rad uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a naročito zbog problema sa kojima se susretalo Odjeljenje za administraciju Novi Grad, a to je dislociranost lokacije za izdavanje ličnih dokumenata, koja se sada nalazi u objektu pošte u naselju Alipašino Polje. Ovim projektom će se postići da se svi lični dokumenti iz nadležnosti ovog odjeljenja izdaju na jednom mjestu, što će biti neophodno u narednoj godini kada nas očekuje proces zamjene ličnih dokumenata.

Ukoliko se sve faze realizacije projekta budu odvijale u skladu sa planiranom dinamikom, dogradnja i adaptacija objekta Treće policijske uprave bi trebala biti završena do juna 2013. godine.

"Idejni projekat je radila projektantska firma "Normal arhitektura", koja je dobila posao putem javne nabavke, a ona će raditi i izvedbeni projekat. Takva je ponuda u tenderu bila, da ko radi idejni, radi i izvedbeni projekat", kazala je Čomor.

Vrijednost investicije je 700.000 KM, a najveći udio u finansiranju ovog projekta imat će MUP KS. Iz ovog Ministarstva nam nisu mogli reći ko će biti drugi finansijeri ovog projekta.

A. Šulović

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije