U Dobroševićima izgradnja rezidencijalnog naselja od 38 stambenih objekata

20.07.2013. 08:29 / Izvor: Fena
U Dobroševićima izgradnja rezidencijalnog naselja od 38 stambenih objekata

U sarajevskom naselju Dobroševići bit će izgrađeno rezidencijalno naselje sa 38 stambenih objekata.U toku je sanacija klizišta i pripremi terena (drenaža i zidovi). Nakon sanacije klizišta pristupit će se izgradnji stambenih objekata.

U sarajevskom naselju Dobroševići bit će izgrađeno rezidencijalno naselje sa 38 stambenih objekata.

U toku je sanacija klizišta i pripremi terena (drenaža i zidovi). Nakon sanacije klizišta pristupit će se izgradnji stambenih objekata.

„To je projekt kuvajtskog investitora ARDH Al-Jazeera. Općina Novi Grad  Sarajevo izdala je urbanističku dozvolu za gradnju ovog projekta, a data je i dozvola za sanaciju klizišta i stabilizaciju terena i dozvola za pripremne radove. Osim toga, izdata je saglasnost za izgradnju saobraćajnice unutar kompleksa. Građevinska dozvola još nije izdata“, rečeno je Agenciji Fena u Općini Novi Grad Sarajevo.

Za sanaciju klizišta saglasnost je dao Zavoda za izgradnju KS.

„Radovi na sanaciji klizišta trebali bi biti završeni za 70 dana, ukoliko budu povoljne vremenske prilike“, kazao je Agenciji Fena Kemo Karahmet direktor firme Famus gradnja 3, koja je izvođač radova.

Radi se o površini od oko 27 duluma zemlje, koja se kompletno uređuje, kazao je Karahmet dodavši kako je tu ustvari bilo manje klizište.

Na ovoj površini gradit će se kuće veličine od 80 do 120 kvadrata, kazao je Karahmet.

Općina Novi Grad nema informaciju kolika je finansijska vrijednost tog projekta. Kada bude podnesen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Općina će imati više podataka o samom projektu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije