Rafinerija ulja Modriča: Za modernizaciju pola miliona KM

26.10.2013. 10:34 / Izvor: Fena
Rafinerija ulja Modriča: Za modernizaciju pola miliona KM

Generalni direktor kompanije Petrolinvest Sarajevo Mustafa Čengić i direktor Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić potpisali su u Sarajevu ugovor za projektovanje rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog bloka za proizvode za automobilsku i metalnu industriju.

Generalni direktor kompanije Petrolinvest Sarajevo Mustafa Čengić i direktor Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić potpisali su jučer u Sarajevu ugovor za projektovanje rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog bloka za proizvode za automobilsku i metalnu industriju.

Čengić je izjavio da je za Petrolinvest to veoma bitan posao a značaj je tim veći jer se radi o investiciji u Bosni i Hercegovini.

"Pored toga ovaj posao ima i simboličku vrijednost jer njime nastavljamo saradnju koja traje više od 40 godina", istakao je Čangić.

Pojasnio je da će Petrolinvest, kao inženjering kompanija, raditi idejni projekt i pružati druge inženjering usluge u fazi narudžbe opreme i pripreme gradnje.

Direktor Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić rekao je da je vrlo zadovoljan zbog nastavka saradnje s Petrolinvestom.

Naglasio je da Rafinerija i u ovim teškim vremenima investira i stvara uvjete za stvaranje novih vrijednosti.

Vrijednost projektantskih usluga iz ugovora iznosi 500.000 KM.

Pored novog postrojenja blendinga motornih ulja, Rafinerija ulja Modriča dobit će savremeno opremljene i automatizirane linije za proizvodnju, punjenje i pakovanje funkcionalnih tečnosti kao što su antifriz, ulja za hidrauličke kočnice, sredstava za obradu metala i tečnosti za automobile.

Za Petrolinvest ovaj ugovor predstavlja povratak u Rafineriju ulja Modriča radi koje su tu kompaniju prije 44 godine osnovali Energoinvest i francuska firma Technip.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije