Općina Novi Grad Sarajevo finansira obnovu vrtića Kadifica na Dobrinji

14.11.2013. 07:47 / Izvor: eKapija.ba

Prostor u ulici Hamdije Kapidžića na broju 2, gdje je prije rata bio smješten vrtić, a koji je tokom ratnog perioda koristila Dobrinjska gimnazija, u narednom će periodu biti potpuno adaptiran i prilagođen potrebama vrtića.

Općina Novi Grad Sarajevo finansira projekat rekonstrukcije prostorija nekadašnjeg vrtića Kadifica na Dobrinji.

Prostor u ulici Hamdije Kapidžića na broju 2, gdje je prije rata bio smješten vrtić, a koji je tokom ratnog perioda koristila Dobrinjska gimnazija, u narednom će periodu biti potpuno adaptiran i prilagođen potrebama vrtića.

Realizacijom ovog projekta, stanovnici Dobrinje početkom naredne godine dobit će potpuno nov vrtić, čime će se riješiti problem nedostatka prostora za boravak najmlađih sugrađana u ovom dijelu općine Novi Grad.

Radove izvodi građevinska firma Hadžić gradnja, a rok za završetak radova je 1. januar 2014. godine.

„Obzirom na  to da postoji problem sa nedostatkom kapaciteta u vrtićima na prostoru općine Novi Grad Sarajevo i da je on najizraženiji na Dobrinji, gdje je prošle godine više od 100 djece ostalo neupisano u obdaništa, Općina je hitno krenula u rješavanje ovog problema tako što smo dio prostorija nekadašnje Dobrinjske gimnazije, koje su u vlasništvu Općine dali da se adaptiraju za potrebe vrtića“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić.

Dodao je da je sa Javnom ustanovom Djeca Sarajeva dogovoreno da od početka naredne godine to obdanište bude u funkciji.

„Općina Novi Grad će do 1. januara iduće godine završiti adaptaciju i pripremu prostora za potrebe obdaništa, kako bi od naredne godine vrtić mogao početi sa radom“, istakao je načelnik Efendić.

U rekonstrukciju ovog prostora Općina Novi Grad Sarajevo investira oko 96. 000 KM.

Prema riječima rukovodioca radova Safeta Hrnjića, trenutno se radi demonataža postojećih oštećenih zidnih obloga, keramičkih pločica, stolarije i ostalog.

Prostorije budućeg vrtića i ambulantu porodične medicine, gdje je Općina Novi Grad finansirala zamjenu običnih stakla novim tremo-staklima, danas je obišao načelnik Efendić sa saradnicima i predstavnicima MZ Dobrinja B.

Obzirom na to da je ambulanta većim dijelom u staklu, prostorije je tokom zimskog perioda bilo teško zagrijati.

Nakon ugradnje termo-stakala uposlenici ove zdravstvene ustanove od ove će zime raditi u znatno toplijim prostorijama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije