Poboljšanje uvjeta ruralnih zajednica obnovljivim izvorima energije

07.12.2013. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Poboljšanje uvjeta ruralnih zajednica obnovljivim izvorima energije

U Općini Foča-Ustikolina organizacija OXFAM Italija je nakon završene tenderske procedure izvršila raspodjelu opreme i potpisala ugovore sa dvanaest registrovanih poljoprivrednih proizvođača.

U Općini Foča-Ustikolina organizacija OXFAM Italija je nakon završene tenderske procedure  izvršila raspodjelu opreme i potpisala ugovore sa dvanaest registrovanih poljoprivrednih proizvođača.

Potpisivanjem ovog ugovora  korisnicima su isporučeni štednjaci na drvo "AlfaPlam" tip Alfa 70, s ciljem poboljšanja životnih uvjeta ruralnih ugroženih zajednica povećanjem korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

 OXFAM Italija dobio je sredstva  od IFAD -a za provedbu trogodišnjeg projekta  promocije obnovljivih izvora energije  u Albaniji i Bosni i Hercegovini.

 Projekat je osnovao komisiju sastavljenu od predstavnika IFAD-a,ciljanih općina u BiH I OXFAM Italija. U sklopu ovog projekta  instalirane su dvije panel ploče za proizvodnju solarne energije u selu Mravljača općina Foča-Ustikolina, objavljeno je na web stranici Općine Foča-Ustikolina.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije