Novi Travnik: Na dodjeli zemljište za izgradnju stambeno-poslovnih objekata

19.12.2013. 10:05 / Izvor: eKapija.ba
Novi Travnik: Na dodjeli zemljište za izgradnju stambeno-poslovnih objekata

Općina Novi Travnik uputila je javni poziv zainteresovanim investitorima za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljišta na korištenje radi izgradnje stambeno-poslovnih objekata u ulici Kalinska

Općina Novi Travnik uputila je javni poziv zainteresovanim investitorima za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljišta na korištenje radi izgradnje stambeno-poslovnih objekata u ulici Kalinska, u skladu sa Regulacionim planom stambeno-poslovne zone Trg Federacije-Kalinska u Novom Travniku.

Riječ je o dodjeli dvije parcele, a na svakoj od njih će se graditi po jedan stambeno- poslovni objekat. Površina jedne parcele je 85,00 m2.

Početna cijena naknade za dodijeljeno građevinsko zemljište iznosi 25,00 KM po 1 m2, dok cijena naknade za pogodnost građevinskog zemljišta (renta) za objekat iznosi 5.220,00 KM

Gabaritne dimenzije stambeno-poslovnih objekata su: 8,50 x 10,00 m2, spretnosti P+M i (prizemlje+potkrovlje). Namjena objekta je isključivo stambeno-poslovni objekat

Ukupna korisna površina objekta je 145,00 m2 (stvarna korisna površina prostora utvrdit će se u glavnom projektu).

U pozivu se navodi da je obaveza investitora da o svom trošku izgradi mrežu infrastrukture (elektro, kanalizacija, vodovod, toplovod, PTT), ukoliko ne postoji.

Važno je napomenuti da se investitorima naknada za uređenje građevinskog zemljišta neće posebno obračunavati, ali investitori imaju obavezu da o svom trošku izgrade mrežu infrastrukture, kao i uređenje zelenih površina, a sve u skladu sa propisanim urbanističko-tehničkim uvjetima.

Investiciono-tehničku dokumentaciju finansirat će najpovoljniji ponuđač (idejni projekat, glavni projekat, elaborat o geomehaničkim ispitivanjima i dr.).

Prednost za dodjelu lokacije za izgradnju objekata ovog javnog konkursa ima ponuđač koji ponudi najveću naknadu za dodijeljeno zemljište koja ne može biti manja od početne cijene, kraći rok izgradnje i ostali kriteriji iz Odluke o građevinskom zemljištu broj: 08-25-309/11 ("Službeni glasnik Općine Novi Travnik-, broj: 1/11 i 1/12).

Najpovoljniji ponuđač gubi pravo korištenja zemljišta radi građenja, ako u roku od jedne godine od pravosnažnosti rješenja o dodjeli građevinskog zemljišta na korištenje ne podnese zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, odnosno ako u roku od jedne godine od izdavanja odobrenja za građenje ne izvede pretežan dio radova na građevini, tj. izgradnju sa prvom nadzemnom stropnom konstrukcijom.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije