Počinje izgradnja kanalizacione mreže na Aneksu i Dobrinji

10.01.2014. 10:51 / Izvor: eKapija.ba

U Općini Novi Grad Sarajevo jučer su sa izvođačima radova potpisana dva ugovora o izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Aneks i Dobrinja.

U Općini Novi Grad Sarajevo jučer su sa izvođačima radova potpisana dva ugovora o izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Aneks i Dobrinja. 

Radi se o izgradnji kanalizacione mreže u dijelu ulice Aleja Bosne Srebrene i Hajrudina Šabanije, te o projektu izgradnje kanalizacione mreže u Prnjavorskoj i Vrbovskoj ulici. 

Ugovor su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predstavnici građevinskih firmi Mibral d.o.o. i GPI d.o.o. Maja Bralović i Džemal Novalić, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad. 

U ovaj projekat Općina Novi Grad Sarajevo investira oko 270. 000 KM. 

Kada je u pitanju kanalizaciona mreža u ulicama Vrbovska i Prnjavorska, radi se o dijelu naselja Aneks u kojem ne postoji kanalizaciona mreža. Postoje improvizirani kanali koji su jednim dijelom otvoreni, što predstavlja problem za stanovnike tog dijela naselja. 

Izgradnjom ove kanalizacione mreže steći će se uslovi da se stambeni individualni objekti, koji su već izgrađeni priključe na legalnu kanalizacionu mrežu, koja će biti izvedena prema projektima ovjerenim od JKP "Vodovod i kanalizacija". 

"Kada su u pitanju ulice Aleja Bosne Srebrene i Hajrudina Šabanije dio naselja je već riješen. Međutim, dio koji će se raditi u narednom periodu, odnosi se na dio naselja koji nije mogao biti priključen na kanalizacionu mrežu na teritoriji općine Novi Grad, pa je bilo neophodno pribaviti urbanističku i građevinsku saglasnost Općine Ilidža, gdje će se vršiti priključenje ovog dijela naselja na kanalizacionu mrežu. Zadovoljan sam što se ovaj ugovor potpisuje na početku godine, tako da firme imaju dovoljno vremena da se radovi planiraju i izvedu u odgovarajućim rokovima", kazao je načelnik Efendić. 

Prema riječima predstavnika izvođača radova, ukoliko vremenski uvjeti budu pogodni, radovi će početi u narednih nekoliko dana, a posao bi trebao biti završen u predviđenom vremenskom roku. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije