Općina Žepče: Dodjela zemljišta za izgradnju poslovnih objekata

25.02.2014. 10:07 / Izvor: eKapija.ba
Općina Žepče: Dodjela zemljišta za izgradnju poslovnih objekata

Općina Žepče je uputila ponovni javni poziv za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljišta radi izgradnje objekta u naselju Željezno Polje, zona Vl.

Općina Žepče je uputila ponovni javni poziv za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljišta radi izgradnje objekta u naselju Željezno Polje, zona Vl, saznaje eKapija.ba.

Radi se o zemljištu površine 758 m2 namijenjenog za izgradnu poslovnog objekta.

Početna naknada za zemljište iznosi 10,00 KM/m2 što ukupno iznosi 7.580,00 KM.

Prijavu na natječaj mogu podnijeti sve fizičke i pravne osobe, a prvenstvo na dodjelu zemljišta utvrđuje se na temelju najviše ponuđene cijene u odnosu na početno utvrđenu cijenu naknade za dodijeljeno gradsko građevno zemljište.

Osim ovog poziva Općina Žepče je objavila i javni natječaj za dodjelu drugog građevinskog zemljišta u istom naselju, također za izgradnju poslovnog objekta.

Radi se o zemljištu zvanom "Dvorište, površine 1086 m2 upisanog u Pl. broj 281 KO Željezno Polje, DS. Zamljište je u vlasništvu Općine Žepče 1/1.

Početna naknada za zemljište označeno iznosi 10,00 KM/m2, dok će se renta se utvrditi u postupku izdavanja odobrenja za građenje.

Kao i u prvom pozivu, prijavu na natječaj mogu sve podnijeti fizičke i pravne osobe. Dok prvenstvo za dodjelu zemljišta se utvrđuje na temelju najviše ponuđene cijene, koja ne smije biti manja od utvrđene početne cijene naknade za zemljište ili ista kao početna.

Oba natječaja ostaju otvorena 15 dana od dana objavljivanja, a datum i mjesto otvaranja ponuda odredit će se naknadno.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije