Restoran hotela Muška voda počeo sa radom

08.10.2014. 08:32 / Izvor: eKapija.ba
Restoran hotela Muška voda počeo sa radom

U Kladnju je u petak upriličeno potpisivanje ugovora između firme Konjuh d.d. i firme Rudar d.o.o. o zakupu restorana hotela Muška voda sa kuhinjom i dva bungalova.

U Kladnju je u petak upriličeno potpisivanje ugovora između firme Konjuh d.d .i firme Rudar d.o.o o zakupu restorana hotela Muška voda sa kuhinjom i dva bungalova. Pored zakupnine, firma Rudar d.o.o je potpisivanjem ovog ugovora preuzela obavezu prijema u radni odnos 4 radnika  koji su ranije bili zaposlenici preduzeća Konjuh.

Vlasnik firme Rudar d.o.o. Ejub Mumić se obratio prisutnim na potpisivanu ugovora, te je naglasio da je ovo drugi projekat na području općine Kladanju u koji firma Rudar d.o.o. investira. S obzirom da je po preuzimanju ugovora o koncesiji Rudar d.o.o. do sada u Rudnik magnezita uložio više od milion konvertibilnih maraka, Mumić je istakao da posebnu zahvalnost za pokretanje hotela Muška voda duguje načelniku općine Jusufu Čavkunoviću koji je proteklih 5 mjeseci bio uključen u sve radnje i značajno je svojim aktivnostima doprinio potpisivanju ugovora i realizaciji projekta.

Također je naglasio da je na molbu načelnika Čavkunovića odlučio da u oba projekta sa kojima investira na području općine Kladanj angažuje isključivo firme sa područja Kladnja, tako da je do sada sa šest firmi iz Kladnja potpisan ugovor o nabavci materijala i nafte.

U kratkom obraćanju prisutnim načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović je istakao da je potpisivanjem ovog ugovora zaustavljen trend propadanja objekta hotela Muška voda, te da se u narednom periodu trebaju nastaviti aktivnosti kako bi se svi kapaciteti koje nudi ovaj kompleks, a prije svega smještajni kapaciteti, stavili u funkciju. Također  je naglasio i to da će Općina Kladanj i u narednom periodu raditi na stvaranju povoljnijeg ambijenta za investitore koji planiraju da investiraju u ovu lokalnu zajednicu.

Ugovor o zakupu je potpisan na period od tri mjeseca, a isti će se poslije isteka roka produžavati uz saglasnost obje strane.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije